Erişilebilirlik

İsrail Ölen Filistinliler'in Cenazelerini İade Etti


İsrail, son dönemde İsrailliler’e yönelik saldırılarda öldürülen 23 Filistinli’nin cenazelerini Batı Şeria’daki kent ve köylere teslim etti. Karar, geriliminin düşürülmesi adına yapılan bir adım olarak yorumlandı.

İsrail ordusundan bir sözcü ve Filistinli tıp çalışanları operasyonun tamamlandığını onayladı.

İsrail genelde öldürülen Filistinliler’in cenazelerini kısa sürede ailelerine geri vermiyor.

Ölen Filistinliler'in transferleri, İsrail’de her gün bıçaklama, silahlı saldırı ve motorlu taşıtlarla yapılan saldırıların sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Son aylarda bu saldırılarda 21 İsrailli yaşamını yitirdi. Olaylarda İsrail’in aldığı önlemler ve karşı saldırılar nedeniyle 130’dan fazla Filistinli de yaşamını yitirdi. İsrail ölen kişilerin çoğunun İsrailliler’e saldırdıktan ya da saldırmak üzereyken öldürüldüğünü söylüyor.

İsrailli liderler, İsrail’in yok edilmesi çağrısı yapan İslamcı grupların şiddeti tetiklediğini söylüyor. Filistinliler ise, olayların kaynağında bağımsızlık istedikleri toprakların işgalinin olduğunu belirtiyor.

Meydana gelen yeni bir olay sonrasında polisin yaptığı açıklamaya göre, Tel Aviv’in işlek bir mahallesinde bulunan bir barın dışında ateş açan bir saldırganın, 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına yol açtığını duyurdu.

Yetkililer saldırganın kimliğini ve saldırının nedenini araştırmayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG