Erişilebilirlik

İsrail ile Filistinliler Arasında Uzlaşma İhtimali


İsrail ile Filistinliler Arasında Uzlaşma İhtimali
İsrail ile Filistinliler Arasında Uzlaşma İhtimali

Filistin Yönetimi, Amerika’nın Batı Şeria’da yerleşim inşaatlarının 60 gün dondurulmasıyla ilgili şartlı önerisini kabul etti.

Amerika, İsrail ile ilerde kurulacak Filistin devleti arasındaki nihai sınırların bu süre içinde belirlenmesini şart koşuyor.

Filistinli baş görüşmeci Nebil Şaath önerinin kabul edildiğini ancak iki ay içinde anlaşma olmazsa inşaat yasağının uzatılması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren, ilk kez Amerika’nın inşaatların belirli bir süre daha dondurulması karşılığında İsrail hükümetine bir “teşvik paketi” sunduğunu doğruladı. Oren, Amerika’nın 48 saat içinde İsrail hükümetinden bir yanıt alacağını da söyledi.

Beyaz Saray, Başkan Obama’nın İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu’ya inşaat yasağının uzatılması karşılığında askeri yardım, diplomatik destek ve diğer güvenceler öneren bir mektup gönderdiğini yalanladı.

Filistin yönetimi Başkanı Mahmut Abbas bugün Libya’da Arap Birliği dışişleri bakanlarıyla biraraya geliyor. Abbas’ın toplantı sonrası İsrail ile görüşmelere devam edip etmeme konusunda kararını açıklaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG