Erişilebilirlik

'İsrail İHA'sı Sina'da Militanlara Saldırdı' İddiası


'Eytan' adıyla da bilinen İsrail'e ait bir Heron TP insansız hava aracı
'Eytan' adıyla da bilinen İsrail'e ait bir Heron TP insansız hava aracı
Sina yarımadasının kuzeyinde silahlı faaliyet gösteren bir şeriatçı örgüt, dün dört militanının ölümüne yol açan ve insansız hava aracıyla düzenlenen saldırının İsrail’ tarafından yapıldığını bildirdi.

Ensar Beyt el Mekdis örgütünün internet sitesinde, ölen militanların adlarına yer verildi ve bu militanların, bombardımanın yapıldığı gece, İsrail’e füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığı belirtildi. Örgüt, Ensar Kudüs adıyla da da biliniyor.

İsrail konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Kahire hükümeti, militanların yaptığı açıklamayı resmen doğrulamıyor. Ancak adlarını vermeden haber ajanslarına konuşan bazı güvenlik yetkilileri, hava saldırısının bir İsrail İHA’sıyla düzenlendiğini söylüyor.

Bölgede faaliyet gösteren Amerika’nın Sesi muhabirleri, İsrail ve Mısır arasında Sina’da askeri bir işbirliğinin beklenmedik bir gelişme olacağını, ama olsa bile bunun resmen açıklanmayacağına dikkati çekiyor. İsrail’in Sina’da askeri faaliyetlerde bulunduğunu kabul etmesinin Mısır hükümeti açısından yüz kızartıcı bir durum olarak algılanacağı belirtiliyor.

Eski diktatör Hüsnü Mübarek’in yönetiminin son bulduğu devrimin patlak verdiği 2011 yılı başlarından bu yana militanlar, Sina yarımadasında faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Mısır ordusunun Temmuz ayı başında darbe yaparak İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi görevden almasından bu yana Sina’daki militan faaliyetleri daha da artmış bulunuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG