Erişilebilirlik

İsrail Hizbullah Silahlarını Vurdu


İsrail’in, Suriye’nin Lübnanlı militan Hizbullah örgütüne gönderdiği iddia edilen füzeleri hava saldırısıyla vurduğu bildiriliyor.

Adları açıklanmayan İsrailli yetkililer operasyonda Suriye’nin kimyasal silahlarının hedef alınmadığını bildirdi. İsrail ise saldırıyı doğrulamadı.

Amerikalı yetkililer, İsrail uçaklarının Suriye hava saldırısına girmediğini bildirdi. Bu da İsrail’in bu füzeleri Lübnan’da vurmuş olabileceğine işaret ediyor.

Operasyonun Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece düzenlendiğini belirten Amerikalı yetkililer, hedefin büyük olasılıkla bir depo olabileceğine dikkati çekiyor.

Suriyeli yetkililerse saldırıdan haberdar olmadıklarını açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’la ittifak halinde olan Hizbullah örgütü, Suriye üzerinden İran silahları alıyor. Örgüt 2006 yılında İsrail’e karşı giriştiği savaşta özellikle İsrail topraklarına düzenlediği füze saldırılarıyla dikkatleri çekmişti.

İsrail Ocak ayında da Suriye’de, Hizbullah’a gittiği bildirilen ve silah taşıyan bir konvoyu hava saldırısında vurmuştu.

Obama: 'İsrail haklı'

Başkan Barack Obama gelişmiş silah sistemlerinin Hizbullah gibi terör örgütlerinin eline geçmesini önlemede İsrail'in haklı olduğunu söyledi.

Amerika'nın İspanyolca yayın yapan televizyon kanalı Telemundo'ya konuşan Obama, İsrail'in son saldırısıyla ilgili haberlere değinmedi, bu saldırıları doğrulama ya da yalanlama işini İsrail'e bıraktığını kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG