Erişilebilirlik

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışma Sürüyor


İsrail Gazze'ye 200'den fazla hava saldırısı düzenledi

İsrail'in bugün erken saatlerde başlattığı hava operasyonları Gazze'de Hamas'ın kabinesinin merkezini harabeye dönüştürdü.

İsrail Ordusu, Gazze'nin etrafındaki ana yolları kapattı. Bu adım, Gazze'ye yönelik, savaşa dönüşebilecek bir kara harekatının başlangıcı olarak görülüyor.

Dün Gazze'de İsrail ve Hamas militanları arasındaki roket çatışmasında Filistinlilere ait bir roket Kudüs'ün hemen dışına düşmüş, Hamas, daha önce kutsal kente yönelik benzeri yaşanmamış bu saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. İsrail ise saldırıya, binlerce yedek askeri görev başına çağırıp yedek asker gücünü 75 bine çıkararak karşılık verdi.

Filistinli yetkililer hafta başından beri İsraillilerin başlattığı hava saldırılarında Gazze'de 38 kişinin öldüğünü bildiriyor. Hamas füzeleriyse 3 İsrailliyi öldürdü.

Bu arada Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Cuma, Tunus Dışişleri Bakanı Refit Abdüsselam ise bugün Gazze'yi ziyaret etti.

Mısır Başbakanı Kandil, Mısır'ın ateşkes için her türlü ödünü vereceğini, her çabayı harcayacağını söyledi. Kahire'deyse Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, İsrail'in saldırılarını 'insanlığa karşı küstahça bir saldırı' olarak değerlendirdi.

Başkan Obama, durumu ele almak üzere Cuma günü Mısır Cumhurbaşkanı'nı aradı. Başkan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yla da görüştü. Netanyahu, görüşme sırasında çok sayıda İsraillinin hayatını kurtaran füze savunma sistemini kurmada İsrail'e yardım ettiği için Amerika'ya teşekkür etti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG