Erişilebilirlik

İsrail-Hamas Çatışması Şiddetleniyor


İsrail'in güneyinde roket saldırısında tahrip olan apartman dairesi
İsrail'in güneyinde roket saldırısında tahrip olan apartman dairesi
İsrail savaş uçakları Hamas hedeflerini bombalamaya devam ederken Gazze’den fırlatılan roketler İsrail ‘de üç kişinin ölümüne yol açtı.
Çarşamba günü İsrail’in düzenlediği hava saldırısında Hamas’ın askeri kolunun lideri Ahmed El-Cabari öldürülmesinde sonra taraflar arasında çatışmalar şiddetlenmiş bulunuyor.

İsrail’in güneyine giden Amerika’nın Sesi Kudüs muhabiri Scott Bob, üç İsrailli’nin öldüğü saldırıda roket isabet eden apartman binasının üç katının tahrip olduğunu bildirdi. Bobb, yeni saldırılardan korkan bölge sakinlerinin sığınaklara doluştuğunu da söyledi.
Gazze sınırından uzaklığı 40 kilometreye kadar varan bölgede tüm okullar ve birçok işyeri kapatılırken sık sık sirenler çalıyor.

Filistinliler, İsrail’in son hava operasyonlarında en az 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısını 12’e çıktığını söylerken, İsrailli yetkililer, operasyonların, Filistinli militanların hergün düzenlediği roket saldırılarına misilleme amacıyla yapıldığını savunuyor. İsrail’in uçaklarının havadan attığı bildirilerde Gazze halkı Hamas’ın denetimindeki bina ve bölgelerden uzak durmaya çağırılırken Hamas üyelerini de “başlarını sokağa çıkarmamaları” konusunda uyarıldı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas’ın İsrail halkını terörize etmesine izin vermeyeceğini söyledi.
Bu arada İsrail tankları ve kara birlikleri Gazze sınırında yığınak yapmaya devam ediyor. İsrail askeri sözcüsü bu kuvvetlerin gerekirse kullanılacağını belirterek kara harekatı dahil tüm seçeneklerin masada olduğunu açıkladı

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG