Erişilebilirlik

İsrail-Filistin Görüşmelerinde Büyük Bir İlerleme Kaydedilemedi


Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile görüşerek Ortadoğu gezisini tamamladı.

Clinton, Amman’da Kral Abdullah ile öğle yemeğinde görüşmeden önce Batı Şeria’da Abbas ile biraraya geldi. Filistin sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna görüşmeleri ciddi olarak tanımladı ve gelecek hafta New York’ta BM Genel Kurul toplantıları sırasında devam edileceğini söyledi.

Clinton ise, Ramallah’ta yaptığı açıklamada Amerika’nın bağımsız, egemen ve güçlü bir Filistin devletine yol açacak bir barış anlaşması için çalışmaya kararlı olduğunu belirtti.

Clinton dün Kudüs’te Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile doğrudan görüşmelerin ikinci turuna katılmış ancak önemli bir ilerleme sağlanamamıştı.

Amerika’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell görüşmeleri ciddi ve özlü olarak tanımladı ve en çetin konulardan biri olan Yahudi yerleşimleri sorununda bazı ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Filistinler, yerleşim inşaatları için uygulanan moratoryumun sona ermesi halinde görüşmelerden çekileceklerini söylüyor. Arap Eşharg El-Evsat gazetesi Obama Yönetiminin İsrail’den moratoryumu üç ay uzatmasını istediğini bildirdi. Gazete, Abbas’ın öneriyi kabul ettiğini, İsrail başbakanının ise henüz yanıt vermediğini de belirtti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG