Erişilebilirlik

İsrail Donanmasından Yardım Gemilerine Müdahale


İsrail donanmasının Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere müdahale ettiği bildirildi.

Görgü tanıklarıyla konuşan NTV televizyonu, İsrail helikopterlerinin Türk gemilerine ateş açtığını, 2 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Bazı askerlerin helikopterlerden gemilere indiği belirtildi.

Gazze’ye ilerleyen''Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası gemilerini durdurmak üzere Hayfa limanından donanma gemileri gönderilmişti.

Altı gemiden oluşan filoda 600 Filistin yanlısı insan hakları eylemcisi ve 10 bin ton yardım malzemesi bulunuyor.

Özgür Gazze Hareketi adlı grubu örgütleyen Greta Berlin, filonun amacının İsrail’in üç yıldır sürdürdüğü Gazze ablukasını yarmak olduğunu söyledi.

İsrail donanmasının yardım gemilerini Gazze’ye girmemeleri konusunda telsizle uyardığı, ya Aşdod limanına gitmelerini ya da geri dönmelerini istediği bildirildi.

İsrail hükümet sözcüsü de, filonun İsrail donanması tarafından durdurulacağını ve gemideki eylemcilerin kıyıdaki bir tutukevine götürüleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, gemilerdeki eylemcileri uyarmış, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyasını, İsrail’in egemenliğini hedef alan saldırgan bir propaganda eylemi olarak nitelemişti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Murat Yılmaz ise, radyomuza verdiği demeçte yardımdan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG