Erişilebilirlik

İsrail'den Golan Tepeleri'ne Operasyon


İsrail, Suriye’nin kontrolündeki Golan Tepeleri’ne havadan operasyon düzenledi. Suriye resmi kaynaklarına göre olayda en az beş sivil yaşamını yitirdi. İsrail operasyonun, topraklarını hedef alan roket saldırılarına misilleme amacıyla düzenlendiğini ve ölenlerin militan olduklarını duyurdu.

İnsansız Hava Aracı’yla (İHA) düzenlenen saldırıda bir araç hedef alındı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, saldırı haberini ve ikisi Suriye yanlısı militan, beş kişinin öldüğünü doğruladı.

İsrail dün gece de Golan Tepeleri’ndeki Suriye askeri hedeflerine havadan saldırı düzenledi. Suriyeli yetkililer, bu saldırılarda en az bir kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bugün yaptığı açıklamada, “ülkesini hedef alan her türlü saldırıya cevaplarının sert olacağını” söyledi. Netanyahu, “İsrail’e roketle saldırı düzenleyenler ve onlara bu eylemi gerçekleştirme izni verenler öldürülmüştür, tansiyonu yükseltme niyetimiz yok ama politikalarımız da değişmedi,” dedi.

Suriye-İsrail sınırı, 2011 yılında Suriye’de patlak veren savaştan bu yana zaman zaman şiddete sahne oluyor. İsrail, bölgedeki Hizbullah militanlarını hedef alıyor. Lübnanlı Hizbullah militanları Suriye yönetimine destek veriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG