Erişilebilirlik

İsrail Askerleri Yaralı Suriyelileri Hastaneye Kaldırdı


İsrail askerleri, Suriye'deki çatışmaları Golan Tepeleri'nden de gözleyebiliyor
İsrail askerleri, Suriye'deki çatışmaları Golan Tepeleri'nden de gözleyebiliyor
İsrail ordusu, Golan Tepeleri'nde çıkan çatışmalarda yaralanan yedi Suriyeli'nin tedavi için hastaneye götürüldüğünü bildirdi.

Bir askeri sözcü, İsrail askerlerinin Gdsn Tepeleri'ndeki tel örgülerin yakınında yaralanan Suriyeliler'e önce tıbbi müdahalede bulunduğunu, daha sonra da kuzeydeki Sated kentinde hastaneye naklettiğini açıkladı.

İsrail Başbakan Yardımcısı Moşe Yaalon televizyonda yaptığı açıklamada, yardımın tamamen insani amaçlı sağlandığını, İsrail'in Suriye'deki ‘iç savaşa müdahale etmeme’ ya da ‘Suriyeli sığınmacı almama’ yönündeki politikasında bir değişiklik olmadığını söyledi.

Yaralıların isyancılar, Esat rejimine bağlı savaşçılar ya da çatışmanın ortasında kalan siviller olup olmadığı açıklık kazanmadı.

Öte yandan muhalefete bağlı Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, isyancıların Han Arnabe'de bir askeri kontrol noktasını ele geçirdiğini bildirdi. Bölge, Golan Tepeleri yakınında, İsrail sınırındaki askerden arındırılmış ateşkes hattının dışında bulunuyor.

İsrail, Golan Tepeleri'ni 1967 yılındaki, 'Altı Gün Savaşı'nda işgal etmiş, 1981'de de topraklarına kattığını açıklamıştı.

Suriye'de iki yıldır devam eden ve 60 bini aşkın kişinin hayatına mal olan şiddet olayları, zaman zaman bu bölgeye de sıçrıyor ve İsrail askerleri genelde ateşle karşılık veriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG