Erişilebilirlik

İsrail askerleri 3 Filistinliyi Öldürdü


Filistinli bir protestocu İsrail askerleriyle çıkan çatışmada molotof kokteyli atarken
Filistinli bir protestocu İsrail askerleriyle çıkan çatışmada molotof kokteyli atarken
Batı Şeria’da bir militan zanlısını tutuklamak için düzenlenen operasyonda İsrail askerleri 3 Filistinli’yi öldürdü.
İsrailli yetkililer sabaha karşı düzenlenen operasyonda askerler mahalleye vardığında taş ve Molotof kokteyli atan yüzlerce Filistinliyle karşılaştığını ve kalabalığı dağıtmaya çalışırken ateş açmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Kalendiye kampındaki operasyon İsrail güvenlik güçlerinin daha önceki eylemleri nedeniyle 9 yıl hapis yatmış bir kişiyi tutuklamasından sonra sona erdi. Ramallah’da hastane yetkilileri ölen Filistinlilerin gerçek mermiyle vurulduğunu açıkladı.

Kampta binlerce kişi ölen 3 erkeğin cenazelerini taşıyarak gösteri yaptı. Cenaze sonrasında Filistinli gençler Kalendiye kampı kontrol noktasında İsrailli askerlere taş attı. İsrail güvenlik güçleri taşlara göz yaşartıcı bomba ve lastik mermiyle cevap verdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın sözcüsü Nebil Abu Rudeyne ölümleri “cinayet” olarak tanımladı. Sözcü İsrail’in yeni yerleşim planları ve işlediği suçların barış süreci hakkındaki gerçek düşüncelerini açığa çıkardığını , bu eylemlerin kötü sonuçları olacağını söyledi.
Ancak operasyona rağmen barış görüşmeleri durmadı. İki taraf da umutlu olmamasına rağmen basına kapalı yapılan görüşmeler devam ediyor. Son şiddet olayında sonra da iki tarafın temsilcileri yine görüşme masasına oturdu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG