Erişilebilirlik

İsrail 4 Suriyeli Militanı Öldürdü


İsrailli askeri yetkililer Golan Tepeleri'nde bomba yerleştirmeye calışırken yakaladıkları Suriyeli militanlara hava saldırısı düzenlendiğini bildiriyor

İsrail kuvvetleri Pazar günü, İsrail’in işgalindeki Golan Tepeleri’nde bomba yerleştirmeye çalışırken yakaladığı 4 Suriyeli militanı öldürdü.

İsrailli askeri yetkililer, İsrail-Suriye sınırına yakın Mecdal Şems kasabası yakınında bulunan militanlara hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Yetkililer, öldürülen militanların İsrailli askerleri hedef aldıklarını bildirdi.

Yine Pazar günü erken saatlerde de Suriye savaş jetleri Türk sınırına yakın Darkuş kasabasında bir pazar yerini bombaladı. Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, hava saldırısında en az 40 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bir gün önce de Suriye jetleri, el-Kaide ile bağlantılı Nusra Cephesi’nin Suriye ordusundan ele geçirdiği kuzeybatıdaki stratejik Cizir el-Şükür kentini bombalamıştı.

Suriye devlet güçlerinin İdlib vilayetindeki tek ve son kalesi olarak bilinen kasabayı, El Nusra örgütü geçtiğimiz ay ele geçirmişti.

İnsan Hakları Gözlemevi, Cizir el-Şükür’e düzenlenen hava saldırılarında 20 isyancı militan dahil 27 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG