Erişilebilirlik

İsrail 17 Mart'ta Seçime Gidiyor


Başbakan Netanyahu iki bakanı görevden aldığını açıklarken
Başbakan Netanyahu iki bakanı görevden aldığını açıklarken

Koalisyon ortağı merkezci partinin iki bakanını görevden alan Başbakan Netanyahu'nun parlamentoyu en kısa zamanda feshedeceğini bildirmesi üzerine erken seçim yolu açıldı

İsrail, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun mevcut parlamentoyu en kısa zamanda feshedeceğini açıklaması üzerine 17 Mart’ta erken seçime gidiyor.

Parti yetkilileri, Başbakan Netanyahu’nun iki kilit bakanı görevden alması üzerine erken seçime gitme kararı aldı. Netanyahu’nun görevden aldığı bakanlar koalisyon ortağı merkezci Yeş Atid partisinin üyesi Maliye Bakanı Yair Lapid ve Adalet Bakanı Tzipi Livni.

Kamuoyu yoklamaları Başbakan Netanyahu’nun iktidarı koruyacağını gösteriyor.

Netanyahu Salı günü yaptığı açıklamada hükümet içinde muhalefete daha fazla tahammül etmeyeceğini söyledi.

Maliye Bakanı Yair Lapid ve Adalet Bakanı Tzipi Livni Başbakan Netanyahu’yla bazı konularda ters düşmüştü. Bunlardan biri Netanyahu’nun tartışma yaratan İsrail’i Yahudilerin ulus-devleti ilan etme önerisiydi. Öneriye karşı çıkanlar, öneri çerçevesinde Arapça’nın resmi dil olarak kaldırılmasını yanlış buluyor, bu adımın İsrail’in demokratik yapısına uymadığını ve İsrail nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan Arapları dışlayacağını savunuyor.

Yeş Atid partisi aynı zamanda önümüzdeki yılın bütçesi ve vergi politikalarını da eleştiriyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG