Erişilebilirlik

İslamcılar Mursi'ye Destek İçin Yürüyüş Düzenledi


Mursi'ye ve anayasa tasarısına karşı çıkan binlerce göstericinin Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlediği protestolar dokuzuncu gününe girdi

Mısır Devlet Başkanı Muhammet Mursi'yi destekleyen binlerce İslamcı, Kahire Üniversitesi'nin önünde bir gösteri yürüyüşü düzenledi.

Müslüman Kardeşler, Mursi'yi desteklemek ve anayasa tasarısı hazırlanması için harekete geçmek amacıyla Mısır çapında gösteri yürüyüşleri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Öte yandan Mursi'ye ve anayasa tasarısına karşı çıkan binlerce göstericinin Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlediği protestolar dokuzuncu gününe girdi.

Eyalet mahkemeleri, ulusal yargı üyelerinin yaptığı greve katılarak Devlet Başkanı Mursi'nin yetkilerini arttıran kararnamesini protesto etti. Eyalet mahkemeleri yargıçları, acil durumlar dışında işi bırakacaklarını, Mursi'nin kendisini yargının üstüne çıkardığı kararnamesini geri çekmesini istediklerini belirtti.

Mısır'da yargıçların büyük çoğunluğu, meclisi kontrolü altında tutan Müslüman Kardeşler'e karşı. Bir zamanlar yasaklı olan Müslüman Kardeşler üyesi Mursi, yargıçlara savaş açmış durumda.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG