Erişilebilirlik

'İslamcı Militanlar Suriye'nin Kuzeyine Türkiye'den Giriyor'


Suriye’nin kuzeyinde el Nusra gibi el Kaide yanlısı örgütlere karşı mücadele yürüten Kürt Cephesi (Cebhet el Ekrad) adlı muhalefet örgütünün komutanı, bu şeriatçı grupların bölgelerine Türkiye üzerinden girdiğini söyledi.

Hacı Ahmet Kürdi, Gire Sipi (Tel Abyad) ve Serekaniye (Resulayn) bölgelerinde el Kaide yanlısı gruplara karşı yürüttükleri mücadeleyi Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne anlattı.

Kürt Cephesi’nin, adının yaptığı çağrışımın aksine, farklı etnik ve dini gruplardan yaklaşık 7 bin kişilik silahlı milise sahip olduğunu ve normalde Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte Esat rejimine karşı savaştığını belirten Hacı Ahmet Kürdi, son dönemde özellikle Türkiye’den Suriye’ye girdiğini iddia ettiği silahlı İslamcı grupların, bölgelerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını ve muhalefeti temsil eden Özgür Suriye ordusunu hedef aldığını savunuyor.

Dışarıdan yardım almadıklarını söyleyen Hacı Ahmet Kürdi, Türkiye’nin kendilerine yönelik politikasında da bir değişiklik görmediğini söylüyor.

Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren Kürt Cephesi’nin komutanı Hacı Ahmet Kürdi’yle Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun yaptığı söyleşiyi aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:04 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG