Erişilebilirlik

İskandinav Havayolları Uçağına Bomba Alarmı


Londra'daki Heathrow Havaalanı’ndan kalkan İskandinav Havayolları’na ait bir uçağa bomba ihbarı yapıldı. Londra-Stockholm seferini yapan uçak ihbar üzerine İsveç'in Göteborg şehrine acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Yolculara bilgi verilmedi

İskandinavya Havayolları’na ait 1530 sefer sayılı uçağın Göteborg'daki Landvetter havaalanına acil iniş yapması sırasında yolculara bilgi verilmedi. Uçağın farklı bir havaalanına iniş yaptığı, inişten sonra yolculara açıklandı. İskandinavya Havayolları uçağında İngiltere’nin ünlü otomobil yarışçısı Tom Onslow-Cole'un da aralarında bulunduğu 72 yolcu ve 5 kişilik mürettebat vardı.

Polis bomba araması yaptı

İskandinavya Havayolları’nın Boeing 737-600 model 1530 sefer sayılı uçağının acil iniş yapmasından sonra polis, yolcuları uçaktan tahliye etti ve uçakta bomba arama çalışmaları yapıldı.

İngiliz otomobil yarışçısı Tom Onslow-Cole, uçağın iniş yapmasından sonra, kaptanın yaptığı anonsta sosyal medya üzerinden alınan bir ihbar üzerine uçağın acil iniş yapması gerektiğini açıkladığını söyledi.

Asıl hedef Amerikan Havayolları mı?

Soruşturmayı yürüten yetkililerden alınan bilgiye göre, Amerikan Havayolları, İskandinav Havayolları’na ait benzer bir uçuş numarası kullanıyordu. Ayrıca Amerikan Havayolları’nın kendi adı altında Londra-Stockholm uçuşunu satmak için ortak Kod paylaşım sisteminden yararlanması yüzünden Twitter üzerinden yapılan bomba ihbarının hedefinin Amerikan Havayolları şirketi olabileceği bildiriliyor.

İsveçli havalimanı işletmecisi Swedavia Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada bomba ihbarının nasıl ve ne şekilde polise iletildiğine dair bir bilgi olmadığı belirtildi.

Olayla ilgili tehdit doğrulandı

Amerikan Havayolları, bomba ihbarıyla ilgili açıklama yapmadı ancak kod paylaşım sisteminden kaynaklı bir uçuşla ilgili olarak bir tehdit aldıklarını doğruladı.

Olayı internetten öğrendiler

Yolcuların 4 saat bekletildiği Götebor'daki Landvetter havaalanında, uçağın inişine kadar yolcuların son derece sakin olduklarını, çünkü yaşanan durumdan habersiz olduklarını belirten İngiliz otomobil yarışçısı Tom Onslow-Cole olayı daha sonra internetten öğrendiklerini anlattı.

Yemek fişinde bomba gerekçesi

Tom Onslow-Cole daha sonra kendilerine verilen yemek fişinde acil inişle ilgili bölümde gösterilen gerekçenin İngilizce "BOMB", Türkçe karşılığı "BOMBA" olduğunu gösteren bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG