Erişilebilirlik

IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Toplandı


 İngiltere ve ABD dışişleri bakanları (soldan ikinci ve üçüncü) Londra'daki IŞİD karşıtı koalisyon toplantısını açarken.
İngiltere ve ABD dışişleri bakanları (soldan ikinci ve üçüncü) Londra'daki IŞİD karşıtı koalisyon toplantısını açarken.

Londra'da biraraya gelen koalisyonun 21 üyesi durum değerlendirmesi yapma ve militan örgütü yenilgiye uğratma doğrultusunda bundan sonra atılacak adımları planlamayı amaçlıyor

IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun 21 üyesi sağlanan ilerlemeleri ve militan örgütü yenilgiye uğratmayı hedef alan stratejileri görüşmek üzere Londra’da toplandı

Amerika Dışişleri bakanı John Kerry, İngiliz meslektaşı Philp Hammond ve Irak Başbakanı Haydar el-Abadi’nin katıldığı toplantı, bundan sonra atılacak adımları planlama ve durum değerlendirmesi yapmayı amaçlıyor.

Kerry, IŞİD tehditiyle mücadelenin “ dönemin en büyük sorunlarından biri” olduğunu söyledi.

Daha yapılması gereken çok şey olduğunu vurgulayan Kerry ancak geçen dört ay içinde koalisyonun sıfırdan başlayarak militanların Irak’taki ilerleyişini durdurduğunu belirtti.

Son günlerde Kürt peşmergeler ABD hava desteğiyle Kuzey Irak’ın bazı bölgelerinden püskürtürken işgal altındaki Musul kentine giden ana ikmal yolunu kesti.

Üst düzeyde bir ABD Dışişleri bakanlığı yetkilisi hava saldırılarının militanların ilerleyişini durdurduğunu, binlercesini öldürdüğünü ve örgütü savunma durumuna zorladığını söyledi.

Koalisyon üyeleri, en son Kasım ayında bir araya gelmiş ve 5 maddelik bir plan üzerinde anlaşmışlardı. Bu plana göre Irak güvenlik birimlerini güçlendirilecek, yabancı cihatçıların IŞİD saflarına katılmasını önlenecek, militanların finans kaynaklarının önüne geçilecek, militanların dini ve siyasi görüşleri her platformda çürütülecek ve insani yardımlara daha etkili bir şekilde devam edilecekti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG