Erişilebilirlik

IŞİD’in Hedefi Cumhuriyet ve Siyasi Partilerdi


Gaziantep’te 1 Kasım seçimlerinden iki gün önce IŞİD’e yönelik operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Gaziantep polisi, 30 Ekim tarihinde Diyarbakır plakalı bir aracı durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan iki zanlı kısa süreli bir kovalamacanın ardından Mücahitler Mahallesi’nde yakalandı. Polis, IŞİD militanı olduğu belirtilen iki zanlıdan birinin üzerindeki bombayı patlatmasını son anda engelledi.

Zanlıların sorgulanmasının ardından operasyonu genişleten Gaziantep Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, yedi adrese yaptıkları baskınlarda IŞİD militanı olduğu iddiasıyla yedi kişiyi yakaladı.

Hedef Cumhuriyet gazetesi ve bir parti miydi?

Operasyonlarda yaklaşık dokuz kilo TNT, dört adet el bombası, bir adet 950 gram TNT’li bomba düzeneği, bir adet canlı bomba yeleği, dört adet tabanca, iki adet av tüfeği, 135 adet fişek ile 10 bin 15 TL ve 9 bin 755 ABD Doları bulundu. Zanlılara ait üç araç ile bir bilgisayar, iki hard disk, üç flash bellek, on dokuz sim kart ve dokuz cep telefonun ise el kondu.

Sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 9 zanlının Gaziantep'ten temin ettikleri araçlarla İstanbul’da bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere hazırlık yaptığı iddia edildi. Cumhuriyet gazetesi, çarşamba günkü nüshasında Suriye’deki IŞİD yapılanmasından talimat alan zanlıların gazetenin İstanbul Şişli’deki merkez binası ile Ankara temsilciliğine saldırı hazırlığı yaptıklarını yazdı.

Zanlıların Diyarbakır’da üç partiye saldırı planladığı iddia edildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 26 Ekim’de kentteki 17 adreste yaptığı baskının ayrıntılar da kamuoyuyla paylaşıldı. İki polis ile yedi IŞİD militanın öldüğü çatışmada örgüt üyelerinin saklandıkları hücre evlerinin etrafını bubi tuzaklarıyla döşedikleri ve olaylar bunları tek tek patlattıkları ortaya çıktı.

Ama asıl önemlisi Diyarbakır polisi de Gaziantep polisi gibi ev aramalarında çeşitli krokiler buldu.-

Emniyet kaynaklarına göre, bulunan krokilerde üç partinin Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarının yer alıyordu ve IŞİD militanları bu binalara saldırı hazırlığındaydı.

Operasyonlarda gözaltına alınan on yedi zanlıdan dokuzu serbest bırakılırken sekizi tutuklanmıştı.

IŞİD’e yönelik operasyonlar sürecek

Türkiye’de IŞİD’e yönelik operasyonların Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılımıyla 15-16 Kasım’da Antalya’da toplanacak G-20 Zirvesi öncesi hız kazanması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG