Erişilebilirlik

IŞİD'e Karşı Saldırılar Artıyor


Kerkük'ün güneyinde Dakuk kasabasında ISİD militanlarıyla çatışan Peşmergeler
Kerkük'ün güneyinde Dakuk kasabasında ISİD militanlarıyla çatışan Peşmergeler

Kürt kuvvetleri Irak'ta hava desteğinde IŞİD mevzilerine saldırıya geçerken Amerika Merkez Komutanlığı Suriye'de Kobani çevresindeki top ve roket rampaları dahil 11 militan hedefinin vurulduğunu açıkladı

Irak’ta koalisyon hava saldırıları ve Irak ordusu tarafından desteklenen Kürt Peşmergeler IŞİD mevzilerine karşı saldırıya geçti.

Peşmergeler bir gün önce başarılı bir operasyon gerçekleştirerek Diyala ilinde bazı kasabaları militanlardan geri almıştı.

Amerika Merkez Komutanlığı Salı günü savaş jetleri ve insansız hava araçlarının 11 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı. Açıklamaya göre vurulan hedefler arasında Kobani kenti çevresindeki militanlara ait top ve roket rampaları da bulunuyor.

Türkiye sınır boyunca askeri varlığını güçlendirirken Kürt milisler IŞİD militanlarının iki haftadır kuşatma altında tuttuğu kenti savunmaya devam ediyor. Bölgeden gelen haberlerde IŞİD militanlarının kente beş kilometre yaklaştığı öne sürülüyor.

Öteyandan İngiltere Irak’ta IŞİD’e karşı ilk hava saldırısını düzenledi.

Savunma Bakanlığı İngiliz savaş jetlerinin militanlara ait bir ağır silah deposunu vurduğunu açıkladı.

Suriye’nin kuzeyindeki çatışmalar bölgede yaşayan binlerce Kürdün Türkiye’ye kaçmasına yol açarak yeni bir mülteci krizi yaratmış bulunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG