Erişilebilirlik

IŞİD’e Karşı Akıllı Telefon


IŞİD’ in saldırı düzenlemek istediği metropol kentlerinin başında yer alan New York’ta polis,terör saldırılarını ve çeşitli suçları önlemek için artık özel uygulamalarla donatılmış akıllı telefonlar kullanacak.

Güvenliği sağlamak, olası terör saldırıları ve suçlarla daha iyi mücadele etmek için polislere özel uygulamalarla donatılmış akıllı telefonlar Mart ayında New York polisine dağıtılacak.

New York polisi için özel olarak üretilmiş bir çok yeni uygulamanın yer aldığı akıllı telefonlar aracılığıyla iletişim ağı tamamen mobilize olacak olan. New York Polis Teşkilatı (NYPD) yetkilileri, kentin dağıtılacak akıllı telefonlarla daha da güven içerisinde olacağını, olası terör tehditlerine anında müdahale edileceğini, bir çok suçun henüz işenmeden önleneceği görüşünde.

New York polisi, bulunduğu görev bölgesinde akıllı telefonlar aracılığıyla, şehir, eyalet ve federal kayıtlarında bulunduğu bazı bilgilere ve görsellere anında ulaşabilecek. Kentin güvenliğiyle ilgili karakollarda ve özel birimlerde bulunan bazı veri sistemlerine de ulaşılabilecek.

Teröre karşı 36 bin cep telefonu

New York Terörle Mücadele Ekipleri, diğer birim ve polisler ile gerekli durumlarda akıllı telefonlar aracılığıyla çeşitli istihbarat bilgileri, fotoğraf, video, kent içi güvenlik kamera kayıtlarını anında paylaşacak.

New York Polis Teşkilatı’nın teknolojiden sorumlu polis müdürü Jessica Tisch, polislere 36 bin akıllı telefonun dağıtımının Mart ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

‘Olası terör saldırılarını önleyeceğiz’

Manhattan Savcısı Cyrus R. Vance, Jr., kentin güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik güçlerinin verdiği mücadelede çok önemli olan bazı bilgilere New York polisinin anında akıllı cep telefonları aracılığıyla ulaşabilecek olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Manhattan Savcısı Vance, “ Akıllı telefonlara aracılığıyla, sadece sokaklarda meydana gelecek suçları önlemekle kalmayacağız, olası terör saldırılarını da önleyeceğiz. Bu akıllı telefonlar, polislerin arasında bilgi paylaşımı hızını arttıracak. Bir çok olay olmadan önce engellenecek ” diye konuştu.

Walkie-Talkie’ den akıllı telefonlara geçiş

New York Polis Müdürü Bill Braton, New York polisinin 1960 yılından itibaren kullanılmaya başlanılan 1,5 kilo ağırlığındaki Walkie- Talkie’ ler sonrasında özel uygulamalarla donatılmış çok hafif akıllı telefonlar kullanmaya başlamasının yeni bir aşama olduğunu belirtti, kentin güvenliği için yüksek teknoloji kullanımına verdikleri önemi vurguladı.

New York teröre karşı 24 saat alarmda

11 Eylül’de İkiz Kulelere düzenlenen terör saldırısında 2606 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, New York’ta olası yeni terör saldırılarına karşı yüksek teknoloji her geçen yıl daha da gelişerek en üst düzeyde kullanılıyor.

New York’ta olası IŞİD terör saldırısı ve tehditlerine karşı özel olarak yetiştirilmiş seçkin polislerden oluşan (CRC), stratejik müdahale ekipleri (SRG) ,‘Hercules’ timleri, CBRNE, bomba imha timleri, özel müdahale timleri kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı koymak için görevli özel ekipler ve çok sayıda özel birim 24 saat olası bir terör saldırısını önlemek ve anında müdahale etmek için görev yapıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG