Erişilebilirlik

IŞİD'e Hava Saldırıları Sürüyor


Pazartesi gününden beri Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine 10'u Kobani çevresinde olmak üzere Suriye'de 16, Irak'ta da yedi hava saldırısı düzenlediği açıklandı

ABD Merkez Komutanlığı Amerika öncülüğündeki kuvvetlerin Pazartesi gününden beri çoğu Kobani çevresinde olmak üzere Suriye’de 16, Irak’ta ise yedi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Açıklamaya göre Amerikan ve müttefiki ülkelerin uçakları Kobani yakınlarında 10 hava saldırısında sekiz ufak IŞİD birimini vurdu, üç savaş mevzisini ve bir lojistik tesisini tahrip etti.

Irak’ta ise Beyci kenti yakınlarında düzenlenen beş hava saldırısında biri büyük üçü ufak IŞİD birimi vuruldu. Saldırılarda ayrıca keskin nişancıların üslendiği iki bina ve iki araç tahrip edildi.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Suriye’de yedi haftadır süren ABD öncülüğündeki hava saldırılarında çoğu IŞİD militanı 860 kişinin öldüğünü bildiriyor. Örgüte göre ölenlerin en az 50’si sivil.

Bazı hava saldırılarında el-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi hedef alındı. Gözlem örgütü bu saldırılarda 68 Nusra üyesinin öldürüldüğünü bildiriyor.

ABD Merkez Komutanlığı bugüne kadar Suriye’de 350, Irak’ta ise 450 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG