Erişilebilirlik

IŞİD Yas İlan Etti


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye ve Irak’ta 200 kadar IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurmasının ardından, Ramadi’de de çok ağır kayıplar veren İslamcı terör örgütü, “üç gün yas” ilan etti.

Irak’ın “Sümeriye” televizyonu, “İslam Devleti’nin halifesi” olduğunu geçen yıl dünyaya ilan eden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin verilen ciddi kayıplardan dolayı üç günlük yas duyurusu yaptığını haber verdi. IŞİD kayıplarının, Ramadi’nin batısında bulunan Bervane bölgesinde yaşandığı kaydedildi. Irak ordusunun IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonlarda 237 teröristin öldürüldüğü, 27 adet Toyota marka kamyonet ile 8 adet zırhlı aracın ele geçirildiği ifade edildi. IŞİD’in bölgeden çıkarılmasından sonra Bervani halkının da bölgeye geri dönmeye başladığı haber verildi.

IŞİD ile savaşan Irak Ordusu ve Şii milisler, Ramadi kent merkezini de kısa bir süre önce IŞİD’den geri almıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Perşembe günü son 48 saat içinde Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD mevzilerinin Türkiye’den 500 kadar top ve tank ateşine tutulduğunu açıklamıştı. Davutoğlu, 200’e yakın IŞİD mensubunun etkisiz hale getirldiğini ifade etmişti.

Erdoğan’ın davetiyle gitmem

Bu arada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Güneydoğu’da yaşanan olayları daha iyi anlaması için Amerikalı düşünür Noam Chomsky’ye yaptığı davete “ret” yanıtı geldi.

İngiliz “Guardian” gazetesine bir e-posta mesajı yollayan Chomsky, “Türkiye’ye gidersem onun davetiyle gitmem. Daha önce de yaptığım gibi, yıllardır sert baskı altında olan Kürtler dahil çok sayıdaki cesur yönetim muhalifinin davetine yanıt olarak giderim” dedi. Chomsky, Tayyip Erdoğan’ı terörizm konusunda “çifte standard” uygulamakla da suçladı. Noam Chomsky, Çarşamba günü de, Erdoğan’ı IŞİD’e destek vermekle suçlamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG