Erişilebilirlik

IŞİD Türk Askerine Ateş Açtı


Radikal İslamcı IŞİD militanları, Suriye sınırında mayın temizliği yapan Türk askerlerine ateş açtı.

Milliyet gazetesi ve diğer basın organlarında yer alan haberlere göre, Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nde mayın temizliği yapan Türk askerleri, Suriye tarafında bulunan IŞİD militanlarının havan topu saldırısına tutuldu. Cerablus’tan yapılan havan topu saldırılarında ölen ya da yaralanan olmazken, Türk tarafı, IŞİD’in taciz ateşlerine anında karşılık verdi.

Karakamış’a üç adet havan topu düşerken, Türk askeri de teröristlere obüs ve fırtına topları ile karşılık verdi. IŞİD havan toplarından biri Karakamış Belediyesi önüne, diğeri de Jandarma Karakolu’nun arkasına isabet etti. Sağlık Merkezi yakınındaki kaldırıma düşen üçüncü havan topu ise patlamadı ve böylece olası bir facia yaşanmamış oldu.

John Kerry: “IŞİD’e karşı tam hakimiyet sağlıyoruz”

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye-Suriye sınırında IŞİD’e karşı tam hakimiyetin sağlanmakta olduğunu söyledi.

Roma’da IŞİD karşıtı koalisyonun toplantısına katılan John Kerry, koalisyonun kurulmasından bu yana geçen 16 aylık sürede kaydedilen ilerlemenin gözardı edilemeyeceğini belirtti. Kerry, IŞİD’e karşı 10 bin hava akını gerçekleştirildiğini ve örgütün altyapısı ile finansman mekanizmasına ağır hasar verildiğini kaydetti. John Kerry, “Türkiye-Suriye sınırında tam hakimiyeti sağlamak üzereyiz,” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünyanın her köşesinde IŞİD’i ezmeye çalışacaklarını ve bu savaşın uzun süreceğini de ifade etti. ABD’nin IŞİD ile mücadeleye ayırdığı bütçe miktarının artırılacağı da dün basına yansımıştı.

Washington uzun süre Türkiye’nin IŞİD’e karşı sınırlardaki önlemleri artırmasını istemişti. Türkiye son aylarda sınırdaki geçişleri daha sıkı denetim altına alırken çok sayıda yeni görevli de bölgeye sevk edildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG