Erişilebilirlik

IŞİD Suriye'de Kamışlı'yı Hedef Aldı Onlarca Kişi Öldü


Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesi içinde bulunan Kamışlı'da sabah saatlerinde bombalı bir araçla düzenlenen büyük bir saldırı meydana geldi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, patlama yerel saatle sabah 09.30 civarında kent merkezindeki polis gücü olan Asayiş'in kontrol noktalarından birinin yakınında yapıldı. Saldırının Kamışlı'nın kalabalık caddelerinden birinde ve insanların sokakta olduğu bir saatte yapılmış olması nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

Kamışlı ve Suriye basını ölü sayısının 50 civarında olduğunu bildiriyor. Ancak yerel kaynaklar patlama nedeniyle saldırının olduğu caddeye açılan ara sokaklardaki evlerin de ağır hasar gördüğünü, cadde üzerindeki birkaç binanın tamamen çöktüğünü ve enkaz altında 7-8 aile bulunduğunu belirtiyor. Saldırıdan hemen sonra yaklaşık 40 kişiye ulaşılamadığına dair bildirim yapıldığı, bu kişiler dahil akibeti henüz belirsiz olanların sayısının da henüz net olmadığı kaydediliyor.

Kamışlılı yerel kaynaklar hastanelerde bir kısmı ağır yaralı olmak üzere 200'e yakın yaralı bulunduğunu söylüyor. Ağır yaralılar ve akibeti henüz belirsiz olanlarla birlikte ölü sayısının 70'i aşabileceği savunuluyor.

Saldırıda yaralananların Kamışlı ve çevresindeki hastanelere kaldırıldığı, kan bağışı çağrıları yapıldığı belirtiliyor. Yine tıbbi malzeme ve ilaç eksikliği nedeniyle Suriye dışından da yardım kabul edileceği yönünde duyurular da yapılıyor.

Patlamanın ardından çekilen görüntü ve fotoğraflarda yerde büyük bir çukur oluştuğu, etraftaki binaların ağır hasar gördüğü anlaşılıyor. Yine saldırı noktasına birkaç yüz metre uzaklıktaki binaların ve yolların hasar gördüğünü gösteren fotoğraflar da bulunuyor.

IŞİD, saldırıyı üstlendiğine dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada saldırının bomba yüklü bir kamyonla yapıldığı belirtildi.

Kamışlı merkezi çatışmalara sahne olmasa da birçok kez bombalı saldırılara hedef oldu. Çoğunlukla Kamışlı-Haseke arasındaki güzergah ile kırsala açılan bölgelerde bugüne kadar yapılan saldırılarda çok sayıda Suriyeli hayatını kaybetti.

IŞİD Suriye'de Kamışlı'yı Hedef Aldı Onlarca Kişi Öldü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG