Erişilebilirlik

IŞİD Suriye Hava Üssüne Saldırdı


IŞİD'in büyük bölümünü ele geçirdiği bölgedeki üsse düzenlenen saldırının bomba yüklü bir araçla başladığı ve çatışmalarda19 Suriye askeriyle yedi militanın öldürüldüğü bildiriliyor

IŞİD militanlarının Suriye’nin doğusunda bulunan ve Esat rejimi için k öneme sahip askeri bir hava üssüne saldırdıkları bildiriliyor

İŞİD’in büyük bölümünü eline geçirdiği Deyr el-Zor ilinde bulunan üs, Esat rejiminin kontrolundaki son askeri tesislerden biri.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, IŞİD militanlarının saldırılarına önce bomba yüklü bir araçla başladıklarını ve çıkan çatışmalarda 19 Suriye askeriyle 7 militanın öldürüldüğünü haber verdi.

Bu arada, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat, Amerika liderliğindeki hava saldırılarının IŞİD’e karşı bir etkisi olmadığını iddia etti.

EsatFransız Paris Matchdergisine verdiği demeçte, IŞİD’e karşı başlatılan savaşta hava operasyonlarının herhangi bir etki göstermediğini önesürdü. Esat ayrıca, Suriye toprakları üzerinde yapılan askeri uçuşları “yasa dışı müdahale” olarak gördüklerini ve Suriye’nin bağımsızlığını ihlal ettiğini söyledi.

60 koalisyon ortağının katıldığı Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye ve Irak’ta devam eden hava saldırılarının IŞİD’in ilerleyişini durdurmakla kalmayıp birçok yerden de geri çekilmeye zorladığını açıklamıştı.

Yine Çarşamba günü üst düzeyde bir Amerikalı bir komutan IŞİD’in Libya’nın doğusunda militan yetiştirmek üzere eğitim kampları kurduğunu söyledi. General David Rodrigues, Pentagon’un faaliyetlerini küçük ve çok yeni başlamış olarak tanımladığı eğitim kamplarına şimdilik bir askeri saldırı planı olmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG