Erişilebilirlik

IŞİD Sünniler'i de Öldürmeye Devam Ediyor


İŞİD militanları, Irak’ın Anbar ilinde son olarak kendileriyle işbirliği yapmayı reddeden Sünni aşiretlerine bağlı 50 kişiyi daha öldürdü.

Yerel kaynaklar, Sünni Albu Nimr aşiretine bağlı kişilerin dün öldürüldüğünü bildirdi.

Birkaç gün önce de Ramadi’de, aynı aşirete bağlı 150 kişinin cesedi toplu mezarda bulunmuştu. Ayrıca 70 kadarının cesedi de Hit kasabası yakınlarında ortalığa bırakılmıştı.

Bir görgü tanığı, bir IŞİD militanının, kendileriyle savaşan herkesi ceza olarak idam ettiklerini söylediğini açıkladı. IŞİD militanları da Sünni İslam adına savaştıklarını iddia ediyor.

Bu arada Amerika Merkez Komutanlığı tarafınan yapılan açıklamada, Cuma ve Cumartesi, bombardıman ve avcı uçaklarının düzenlediği beş ayrı sortide IŞİD hedeflerinin bombalandığı bildirildi.

Askeri yetkililer, hava saldırılarının birinin Musul Barajı yakınlarındaki bir IŞİD aracını, diğer dört hava saldırısının da el Kaym'da dört IŞİD aracını ve dört de binayı tahrip ettiğini açıkladı.

Amerika öncülüğünde IŞİD hedeflerine karşı yürütülen hava saldırılarına Fransa, İngiltere, Avustralya, Belçika, Danimarka ve Hollanda da destek veriyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG