Erişilebilirlik

IŞİD Sözcüsü Öldürüldü İddiası


IŞİD’in yayın organı Aamaq haber ajansı, örgütün üst düzey komutanlarından ve aynı zamanda militan grubun sözcüsü Ebu Muhammed El-Adnani’nin Halep’te öldürüldüğünü açıkladı. Haber diğer kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

IŞİD, üst düzey komutanlarından ve aynı zamanda sözcüsü Ebu Muhammed El-Adnani’nin, Suriye’nin kuzeyinde öldürüldüğünü açıkladı. IŞİD, El-Adnani’nin intikamının alınacağı tehdidinde bulundu.

IŞİD’in yayın organı Aamaq haber ajansı, Ebu Muhammed El-Adnani’nin, Halep’teki askeri operasyonları denetlerken hedef alındığını duyurdu.

Adnani’nin ölümü diğer kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Sözcünün öldürülmesi, doğrulanırsa, IŞİD’e vurulmuş önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Adnani, son birkaç yıldır IŞİD’in sözcülüğü görevini üstlenmiş; bugüne kadar internet üzerinden çok sayıda ses dosyası yayınlamıştı. Bu kayıtlarda Adnani, IŞİD destekçilerini şiddet eylemleri düzenlemeye çağırıyordu.

Adnani, bu yıl başında da Ramazan ayında kanlı eylemler düzenlenmesi çağrısında bulunmuş; Batı ülkelerini hedef göstermiş ve özellikle de Fransa’daki Müslümanlar’a, her fırsatta “pis Fransızlara” gerekirse arabalarını üstlerine sürerek saldırılarda bulunmalarını istemişti.

Adnani, vaazlarında sık sık Suudi Arabistan’ı, Esat gibi rejimlere karşı çıkan muhaliflere yeterince destek vermediği için eleştiriyordu.

XS
SM
MD
LG