Erişilebilirlik

IŞİD Saldırısı Şam ve Halep’i Sarstı


Suriye'de Kanlı Haftasonu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Şam’ın Seyyide Zeynep mahallesi adını başta Şiiler olmak üzere Müslümanlar açısından önemli olan Seyyide Zeynep Türbesi'nden alıyor. 2011 başlarından itibaren çatışmalara ve çok sayıda bombalı saldırıya maruz kalan mahallede Şam kırsalından, diğer şehirlerden hatta semt içinde yer değiştirmek zorunda kalanlardan oluşan büyük bir göçmen kitlesi de barınıyor.

Humus'un Zehra mahallesi de simdiye kadar 20'ye yakın bombalı saldırıya hedef oldu. Mahallede yaşayanlar zaman zaman "bombalı saldırılara engel olamadıkları" gerekçesiyle kent yöneticilerine yönelik protesto gösterileri de yaptı. Bir önceki bombalı saldırının çalıntı bir Suriye Kızılayı aracıyla yapıldığı mahalledeki son saldırının da bir çekici araçla yapıldığı bildiriliyor.

Şam-Seyyide Zeynep ve Humus-Zehra mahallelerindeki saldırıların son dönemde girişimlerin arttığı uzlaşma-ateşkes süreçlerine tepki olarakyapıldığı iddiaları dünya gündeminde öne sürülse de Suriye içinde bir süredir bombalı saldırıların artabileceği yönünde tedirginliğin hakim olduğ söylenebilir. Bu çerçevede sahada askeri durumun Suriye ordusu, Rusya ve müttefiklerinin lehine döndüğü ve özellikle El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi, IŞİD ve bu çizgideki örgütlerin saldırıları arttırabileceği öne sürülüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG