Erişilebilirlik

IŞİD Rus Üssü’ne Saldırdı mı?


Bir Rus askeri yetkilisi IŞİD’in Suriye’deki bir üste 4 askeri helikopterle ve bazı teçhizatı imha ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Igor Konashenkov, Suriye’ye konuşlandırılan Rus Mi-24 saldırı helikopterlerinin planlandığı gibi teröristleri yok etme görevlerini yerine getirdiğini belirtti.

Konashenkov, IŞİD’in Palmira kenti yakınlarındaki T-4 Diyas hava üssündeki 20 kamyon ve helikopterleri imha ettiği yönündeki haberleri propaganda olarak niteledi.

Ancak merkezi Amerika’da bulunan küresel istihbarat şirketi Stratfor’un uydu görüntüleri Rus güçlerin kullandığı üste büyük hasarı gösteriyor.

Konashenkov, uydu görüntülerindeki enkazın aynı bölgede Suriye güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmaların sonucu olduğunu söyledi.

Stratfor, çatışmanın etkilerinin uydu görüntülerinde görüldüğünü ve Suriye’ye ait MiG-25 savaş uçağının da zarar gördüğünün anlaşıldığını belirtti.

11 Mayıs’ta Suriye İnsan Hakları Gözlem, radikallerin Palmira ve Humus arasındaki yolun kontrolünü ele geçirdikten sonra T4 Üssü’ne top atışlarıyla saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Rapor ayrıca saldırının ve önemli oranda Rus kaybının Palmira’daki zafere rağmen Rusya ve rejim güçlerinin destek hattına yönelik tehdidi gözler önüne serdiğini belirtti.

IŞİD’e bağlı bir haber ajansı T4 Üssü’ndeki Rus teçhizatının yok edildiğini bildirdi ama ayrıntı vermedi.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG