Erişilebilirlik

IŞİD Rus Casusu İddiasıyla Çeçen İnfaz Etti


IŞİD, “ilk kez” Rus casusu diye tanımladığı bir Çeçen’in kellesini kesti. IŞİD’in “halifelik başkenti” olarak ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinde kellesi kesilen Çeçen asıllı Kasiyev Magomid’in, Sovyet Gizli Servisi KGB’nin devamı olan Rus istihbarat ve güvenlik kurumu FSB adına casusluk yaptığı iddia edildi. Rusya vatandaşı olan Magomid’in infaz görüntüleri internet üzerinden yayınlandı.

Türk medyasında yer alan habere göre, IŞİD, ilk kez bir Rus vatandaşını infaz etti ve görüntülerini yayınladı. Son olarak geçen ay, “Cihatçı John” olarak bilinen Muhammed Envazi’nin öldürülmesinin görüntüleri yayınlanmıştı.

Aynı haberlere göre, görüntülerde Magomid’in arkasında duran infazcı anadili gibi Rusça konuşarak Kremlin yönetimini ve Rus lideri Vladimir Putin’i tehdit etti. İnfazcı, Kasiyev Magomid’in IŞİD militanları ve örgüt faaliyetleri konularında topladığı bilgileri FSB’ye verdiğini söyledi.

IŞİD’in sık sık sosyal medya üzerinden yayınladığı kafa kesme eylemleri dünya çapında kınamalara yol açıyor. Bazı analistler, IŞİD’in bu eylemleri ve görüntülerini yayınlamasını “Kendisini El Kaide’den farklı kılma” çabası olarak değerlendiriyorlar.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG