Erişilebilirlik

IŞİD Operasyonunda 16 Tutuklama


Türkiye’de Emniyet birimlerinin IŞİD operasyonları hız kesmiyor. Gaziantep’te IŞİD adına eylem yapmaya hazırlandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlı mahkeme tarafından tutuklandı. Konuyla ilgili açıklama Gaziantep Valiliği'nden geldi. Söz konusu açıklamada, daha önce intihar saldırısı düzenlemiş militanlarla fotoğrafları bulunan ismi açıklanmayan bir zanlıyla kentte eylem amacıyla keşif faaliyeti yaptığı iddia edilen bir başka şüphelinin polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklandıkları belirtildi. Valilik, yasadışı yollardan Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek üzere Gaziantep'e gelen yabancı uyruklu dört kişinin de güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuklandığını açıkladı.

Afyon ve Antalya’da IŞİD’le ilişkili olduğu iddia edilen 10 zanlı tutuklandı

Afyon, Antalya, Adana ve Osmaniye’de de IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik operasyonlar vardı.

Dün yapılan operasyonlar sonucu Afyon’da üç Suriye uyruklu öğrenci mahkeme tarafından tutuklanırken Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Antalya, Osmaniye ve Adana’da düzenledikleri operasyonlarda biri Suriyeli olmak üzere sekiz kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ettiği zanlılardan yedisi tutuklanırken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir zanlı serbest bırakıldı.

Kurtulmuş: “Birileri IŞİD üzerinden Türkiye’ye mesaj vermek istiyor”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’da yaptığı konuşmada güvenlik birimlerinin bu ve benzeri operasyonlarla hem IŞİD hem de PKK’ya göz açtırmadığını söyledi.
Kurtulmuş, ‘‘20 Temmuz'dan bu yana Türkiye sistematik bir saldırı altındadır. Önce Suruç saldırısı, arkasından Ankara saldırısı, arkasından İstanbul saldırısıyla birlikte, Türkiye'ye birileri bir mesaj vermek istiyor. DAİŞ, İŞİD, adı neyse. Bir terör örgütü bir taraftan bu katliamlarla, canlı bomba eylemleriyle Türkiye'nin önüne engel koymaya çalışıyor,’’ dedi.

Erdoğan, akademisyen ve gazetecilerle IŞİD ve PKK’yı tartıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde IŞİD ve PKK başta olmak üzere terör ve terör örgütleriyle mücadele ile güvenlik-demokrasi dengesinin tartışıldığı bir toplantı düzenledi.

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda üç saat süren yemekli tartışma toplantısına Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Berktay, Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Güvenlik Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çolak, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Akgün, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Altun, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Sabah gazetesi yazarları Mehmet Barlas ve Hilal Kaplan, Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar ile Star gazetesi yazarı Orhan Miroğlu katıldı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG