Erişilebilirlik

IŞİD Operasyonları Sürüyor: 62 Gözaltı


Jandarma ve Emniyet birimleri Gaziantep ve Adana’da yaptıkları operasyonlarda 42’si yabancı uyruklu 62 şüpheliyi gözaltına aldı. Yetkililer, IŞİD’le bağlantılı oldukları iddia edilen yabancıların sınır dışı edileceğini söylerken Türk zanlıların sorguları sürüyor.

Türkiye, Suruç katliamı sonrası 24 Temmuz’da başlattığı IŞİD operasyonlarına G-20 Zirvesi’ne bir hafta kala devam ediyor. İstanbul, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Antalya ve Gaziantep’ten sonra dün de Adana’da IŞİD’e yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.

Adana’da Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler, Yüreğir ilçesi Başakşehir Mahallesi'nde bulunan bir eve gerçekleştirdikleri baskında çok sayıda yabancı uyruklu şüpheliyi gözaltına aldı.

Gaziantep’te 40 kişi IŞİD’li bağlantılı olarak gözaltına alındı

Polis, Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılacakları iddiasıyla aralarında çocukların da yer aldığı 14 Azerbaycanlı, 7 Endonezyalı, 5 Iraklı, 5 Kırgızistanlı, 2 Tacikistanlı, 3 İranlı ve 2 Afganistanlıyı Terörle Mücadele Şubesi’ne götürerek sorguya aldı. Emniyet birimleri, yabancı uyruklu şüphelilere yardım etikleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları H.Ö. ile İ.G.’yi de gözaltına aldı.

Söz konusu kişiler, Emniyet’teki işlemlerinin ardından Göçler İdaresi Adana İl Müdürlüğü'ne gönderildiler. Yabancıların sınır dışı edileceği belirtilirken. IŞİD'e katılmak isteyenlere yer temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan H.Ö ve İ.G.'nin ise sorgularının devam ediyor.

Gaziantep’te IŞİD’e katılmak istedikleri iddiasıyla 12 kişi yakalandı

Gaziantep’te de jandarma yasadışı yollardan IŞİD’e katılmak isteyen bir grup yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Karkamış-Oğuzeli-Nizip yol ayrımında yaptığı yaptıkları denetimden kaçan bir minibüsü kısa süreli bir kovalamaca sonrası durdurdu. Gaziantep Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı A.K. yönetimindeki 27 S 6058 plakalı minibüste yapılan kontrolde IŞİD’e katılmak üzere seyahat eden 12 kişinin adli mercilere sevk edildiğini açıkladı. Valilik söz konusu 12 kişiden sekizinin Türk vatandaşı iki çift ve onların dört çocuğu, diğer dördünün de yabancı uyruklu kişiler olduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG