Erişilebilirlik

IŞİD Militanları Kobani'den Püskürtüldü


Kobani çevresinde bir Amerikan hava saldırısından sonra dumanlar yükselirken
Kobani çevresinde bir Amerikan hava saldırısından sonra dumanlar yükselirken

Kobani’de Amerikan savaş uçaklarının yoğun saldırısı üzerine kente girmeye başlayan IŞİD militanları çekilmek zorunda kaldı.

Bölgeden gelen haberlere göre Salı öğleye doğru bir grup IŞİD militanı kent merkezine doğru ilerlemeye başladı. Ancak kente yaklaşan bir takviye konvoyunun Amerikan uçakları tarafından vurulması üzerine Kürt kuvvetleri kente giren ancak destek alamayan militan grubunu püskürttü.

IŞİD militanlarının halen saldırı öncesindeki eski mevzilerine çekildikleri ve kuşatmayı sürdürdükleri haber veriliyor.

Son hava saldırısının Kobani çevresinde bugüne kadarkilerin en şiddetlisi olduğu ve Türkiye’nin kentin düşmesini önlemek için Amerika’dan hava saldırılarını arttırmasını istemesinden sonra düzenlendiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü , Salı günü Başbakan Davutoğlu’nun Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile iki kez telefonda görüştüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı gün daha önce Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani’nin IŞİD’in eline geçmek üzere olduğunu söylemişti..

Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kenti ziyaret ederek uluslararası güçlere seslenen Erdoğan “Şu anda Kobani'de düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve eğit donat anlayışıyla Suriye'de ve Irak'ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım.”demişti.

IŞİD Kobani kentini ele geçirirse, örgüt Suriye’nin en uzun kara sınırı olan Türkiye sınırını da kontrol altına almış olacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG