Erişilebilirlik

IŞİD Militanları Bomba Yüklerken Yakalandı


IŞİD’in Şanlıurfa’da eylem yapmaya hazırlandığı yönünde istihbarat alan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri iki kişinin peşine düştü. Kentteki güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran polis, militanların geçiş güzergahını yakın takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından polis, 2 kişinin izini Akçakale İlçesi’nde buldu.

2 IŞİD’linin bomba dolu çantalarla geldiğini saptayan polis, şüphelilerin Akçakale’den ayrılarak Eyyübiye İlçesi’nde bir eve gittiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon kararı alındı. Operasyon başladığı sırada 2 IŞİD’linin yanlarında getirdiği patlayıcıları, bir kamyona yüklediği tespit edildi. Yükleme yapıldığı sırada hareket geçen polis 2 militanı gözaltına aldı. Kamyonda ve evde yapılan aramada 24 kilo TNT patlayıcı, 1 intihar yeleği, 12 infilaklı fitil irtibatlı parça tesirli patlayıcı, uzaktan kumanda için anahtar sistemi, 2 elektrikli kapsüle çevrilmiş normal kapsül, 2 el bombası fünye grubu, infilaklı fitili, 107’lik top mühimmatı gövdesi, top mühimmat başlığı, 17 el bombası fünye grubu, 97 elektriğe dönüştürülmüş normal kapsül, el bombası, pil, 13 basma tip anahtar sistemi, 200 metre infilaklı fitil bulundu. 2 militan sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Fırat Kalkanı Operasyonu 27. gününde

Bu arada IŞİD’e karşı Türkiye’nin Suriye’de sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonu 27'nci gününe girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Azaz-Rai arasındaki bölgedeki, Rai’nin batısında yer alan Sandarah ve Kadriş köylerinde kontrolün sağlandığı belirtildi. Açıklamada kontrol altına alınan alanın yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştığı vurgulanırken, 75 IŞİD hedefine 289 fırtına mermisi atıldığı, harekatın başından beri 764 hedefe 3 bin 159 atım yapıldığı vurgulandı.

Öte yandan Baragitah ve Sandarah bölgelerine düzenlenen hava harekatında ise IŞİD’e ait cephanelik, barınma alanı ve karargah olarak kullanılan 3 hedef imha edildi. Koalisyon güçlerinin Sandarah ve Cakka bölgelerine düzenlediği hava harekatında ise 1 komuta kontrol merkeziyle 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG