Erişilebilirlik

IŞİD Liderlerine Hava Saldırısı


Amerikalı yetkililer, Musul yakınlarında düzenlenen hava saldırısında IŞİD'e ait bir araç konvoyunun vurulduğunu bildirdi.

10 araçlık konvoyun IŞİD liderlerinin toplandığı bir yerin yakınlarından geçtiğini bildiren yetkililer, örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi’nin bombalanan hedefte olup olmadığını doğrulamadı. Ayrıca saldırıda kaç IŞİD liderinin ölmüş ya da yaralanmış olabileceği de bilinmiyor.

Başkan Barack Obama dün, IŞİD'le mücadele çerçevesinde Irak'a bin 500 ek asker daha gönderme kararı almıştı. Beyaz Saray, askerlerin muharip görevde değil, Irak ve Kürt birliklerine eğitim ve danışmanlık hizmetinde bulunacağını bildirdi.

Obama ayrıca Kongre'den IŞİD'le mücadele planı çerçevesinde 5 milyar 600 milyon dolar ödenek de isteyecek. Bu miktarın 1,6 milyar doları Irak askerlerinin eğitim ve donanımına harcanacak.

Amerikalı yetkiler gönderilecek askerlerden bazılarının Bağdat ve Erbil dışındaki eğitim merkezlerine, diğerlerinin de danışmanlık görevi için Irak'ın diğer bölgelerine dağıtılacağını belirtiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG