Erişilebilirlik

IŞİD Lideri Türkiye’yi Hedef Gösterdi


IŞİD Lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye ait olduğu belirtilen ses kaydında, Bağdadi örgüt üyelerine Türkiye’ye saldırma çağrısı yaptı ve Türkiye’nin ateistlerin müttefiki olduğunu iddia etti.

Bağdadi, sadece Türkiye’ye değil, Suudi Arabistan’a da saldırı çağrısında bulundu.

Irak güçleri Musul’da IŞİD’le savaşırken örgütün lideri militanlardan geri çekilmemelerini ve canları pahasına savaşmalarını istedi. Bağdadi, Musul operasyonunun “Haçlılar”, Şiiler, Türkiye ve Suudi Arabistan’a karşı olduğunu da söyledi.

Bağdadi, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı IŞİD’le savaşan ülkeler olarak niteledi.

“Bu topyekun savaş, bu büyük cihat inancımızı daha da güçlendiriyor ve Allah’ın izniyle bu savaştan galip çıkacağız” diyen IŞİD lideri militanlara Musul’u savunmaları için savaşmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Ebu Bekir el Bağdadi’nin, bir saatten uzun ses bandını ne zaman kayda alındığı bilinmiyor. Bağdadi’nin yeri de bilinmiyor.

Kayıtta Bağdadi, özellikle Musul’daki militanlara emirlere itaat etmelerini istiyor.

Bağdadi kayıtta, “Şehitliği bekleyenler, eylemlerinize başlayın, inanmayanların topraklarını yerle bir edin, kanlarının nehirler gibi akmasını sağlayın,” diyor.

Çağrısından saatler sonra Musul’da IŞİD’in kontrolündeki bölgede bomba yüklü bir araç Gökçeli bölgesinde Irak özel kuvvetlerine saldırdı. Özel kuvvetler roketle aracı havaya uçurdu.

Bu, Irak güçlerinin Musul’a yönelik başlattıkları operasyondan bu yana Bağdadi’nin yayınlanan ilk ses kaydı.

Kayıtta Bağdadi Şiiler için küçültücü ifadeler de kullanıyor.

Kayıttaki sesin Bağdadi’ye ait olduğu henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı, ancak ses tonunun daha önceki Bağdadi kayıtlarındaki gibi olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG