Erişilebilirlik

IŞİD Kaybettiği Toprakları Geri Alıyor


IŞİD, Suriye’nin kuzeyinde Rakka'da karşı saldırıya geçti ve rejim güçlerine kaybettiği toprakları geri aldı.

İngiltere merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, rejim güçlerinin Haziran’ın ilk günlerinde başlattığı operasyonla Rakka’da ele geçirdiği bütün alanları kaybettiğini belirtti.

IŞİD bağlantılı el Amak haber ajansı, IŞİD’in Thawra petrol yataklarını kontrol altına aldığı videoya yer veriyor. Videoda ayrıca savaş uçaklarının civarı bombaladığı görülüyor.

Suriye Ordusu ile birlikte olan Suriyeli gazeteci İyad el Hüseyin Facebook sayfasından özel kuvvetlerin bile geri çekildiğini, ama geri geleceklerini belirtiyor.

3 haftadır taarruzda olan Suriye Ordusu Rakka yakınlarındaki Tabka Hava Üssü’ne 7 kilometre yaklaşmıştı. Suriye Ordusu’nun şimdi Tabka’ya 40 km. uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

Irak ve ve Suriye topraklarının önemli bir kesimine hakim olan IŞİD Suriye topraklarındaki Rakka’yı başkenti ilan etmişti.

IŞİD son haftalarda Irak, Suriye ve Libya’da yoğun baskı altında, ancak Rakka’daki kazanımları, Rus uçaklarının desteklediği Suriye Ordusu ile boy ölçüşebileceğini gösteriyor.

İnsan Hakları İzleme örgütü son 2 günde 40 Suriye askerinin öldüğünü kaydetti. Örgüt IŞİD’in Rakka’dan 300 militan getirttiğini de belirtiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG