Erişilebilirlik

‘IŞİD Irak’ta 300 Ezidi’yi Öldürdü’


IŞİD’in Musul’da rehin tuttuğu 300 Ezidi’yi infaz ettiği bildiriliyor. Ezidi milletvekili Mahma Halil'e göre IŞİD Telafer yakınlarındaki bir kampta 1,400 Ezidi tutuyor

Irak Başbakanı Haydar Abadi ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerika’nın demokratik bir Irak ve teröristlerden arınmış bir Irak ve Suriye için IŞİD’le mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ayrıca, Başkan Yardımcısı Biden’ın Cumartesi günü Bağdta’ta yaşanan iki ayrı bombalı terör saldırısında ölen 17 kişi için başsağlığı dilediği kaydedildi.

Öte yandan Kürt haber ajansları, IŞİD’in Cuma günü Musul’un batısında rehin tuttuğu 300 Ezidi’yi öldürdüğünü yazdı. Ezidi kaynaklara dayandırılan haberde öldürülenler arasında kadın ve yaşlıların da olduğu bildirildi. Ezidi milletvekili Mahma Halil, Telafer yakınlarındaki bir başka kampta en az 1400 Ezidi’nin IŞİD tarafından tutulduğunu kaydetti.

Amerika önderliğindeki koalisyon güçleri, Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine Cumartesi günü 17 hava saldırısı düzenledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG