Erişilebilirlik

IŞİD’in Tecavüz Hücreleri


IŞİD’in seks kölesi haline getirdiği Ezidi kız ve kadınları Suriye’nin kuzeyinde çölün ortasında yere kazdığı zindanlarda tuttuğu ortaya çıktı.

“SkyNews” televizyonu tarafından yayınlanan korkunç görüntüler Türk basınında yer buldu. Haberlere göre, IŞİD, seks kölesi yaptığı ve tecavüz ettiği Ezidi kadınları kumlara kazdığı ve tek kişinin bile zorlukla sığabileceği hücrelere kapatıyor, üzerlerini de demirden kapaklarla örtüyor.

Bu küçük zindanlara atılan kadınların bazılarının duvarlara resimler çizdiği görüldü. SkyNews televizyonunun haberine göre tutsak kadınlardan biri, hücresinin duvarına bahçeli bir ev, bir araba ve bir ağaç ile hayvan resimleri çizmiş. Bu hücrelerde tutulan tutsak Ezidi kadının kimler olduğu ve hala yaşayıp yaşamadıkları bilinmiyor.

Ancak, IŞİD cehenneminden kurtulup bir şekilde konuşmayı başaranlar oldu. 24 yaşındaki Aveen, “Orada dokuz yaşında olan kızlar bile vardı,” diyor. İnsan hakları savunucuları, 10 dolar, 10 sigara veya silah için kadınların satıldığını belirtti. Bir başka Ezidi kadın Nur, IŞİD’in seks kölesi yaptığı kız ve kadınların on kişi tarafından tecavüze uğramasının ardından “bir Müslüman haline geldiğine” inandığını anlattı. Hamile kalanlara ise zor kullanılarak kürtaj yapıldığı ifade edildi.

Üç köy düştü

Bu arada, Kilis’in karşısındaki Cerablus bölgesinde bulunan ve uzun süredir IŞİD kontrolunda olan üç köy, Suriyeli muhaliflerin eline geçti. Bu köylerin çevresinde yaşanan çatışmalar son günlerde yoğunlaşmıştı.

Ayrıca, Gaziantep’e yasadışı yollardan sınırdan geçmeye çalışan sekiz kişi yakalandı. 7’si yabancı uyruklu olan sekiz kişinin IŞİD militanı olduğuna inanılıyor.

Başika’ya saldırı

Öte yandan, IŞİD, Musul’un Başika bölgesinde bulunan ve Sünni güçlere ait olan bir askeri karargaha bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 6 kişinin de yaralandığı yolunda haberler alınıyor.

IŞİD’in havan topu saldırısına Türk askerlerinin karşılık verdiği bildirildi. Türk subaylar, Musul’un kuzeyindeki Başika’da Iraklı Kürtler ve Sünni Araplar’a askeri eğitim veriyor. Ankara aynı kampa takviye asker ve tank göndermiş, ancak gösterilen tepkiler nedeniyle askerleri başka bir bölgeye çektiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG