Erişilebilirlik

IŞİD’in Elindeki İngiliz Rehineden Video Mesajı


IŞiD’in elinde rehin tutulan İngiliz gazeteci John Cantlie olduğu iddia edilen bir kişinin videosu, cihatçı örgütün destekçileri tarafından internette yayınlandı.

IŞİD, Irak’taki Amerikan hava saldırılarına misilleme amacıyla daha önce elinde rehin bulunan iki Amerikalı gazeteciyle bir İngiliz yardım görevlisinin başını kestiğini gösteren videolar yayınlamıştı.

Ancak bu üç dakikalık videoda John Cantlie olduğu bildirilen kişi, videonun sunumunu kendisi yapıyor ve “bir dizi programda bazı gerçekleri dile getireceğini söylüyor. Bu da önümüzdeki günlerde yeni videoların yayınlanabileceğine işaret ediyor.

Sağlığı iyi durumda olduğu gözlenen videodaki kişinin “Başıma bir silah tutulmuş bir şekilde bunları söylemeye zorlandığımı düşünebilirsiniz. Evet ben bir tutsağım, ama şunu inkar edemem: Kendi devletim tarafından terk edildim ve kaderim İslam Devleti’nin elinde. Kaybedecek bir şeyim yok” dedi.

Başkan Barack Obama, IŞİD’le mücadele için uluslararası koalisyon oluşturmaya çalışıyor. Amerika şimdiye kadar Irak’taki IŞİD hedeflerine çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Obama, Suriye’deki IŞİD hedeflerinin de vurulabileceğinin işaretini verdi.

“Bana Kulak Ver: İngiliz Rehine John Cantlie’den Mesajlar” adlı videoda Cantlie olduğunu iddia eden kişi, Kasım 2012’de, Suriye’de IŞİD militanları tarafından kaçırıldığını söylüyor.

John Cantlie, aralarında Sunday Times, the Sun ve Sunday Telegraph gibi gazeteler ve dergilerde çalıştı.

Cantlie olduğu iddia edilen kişi videoda, “Afganistan ve Irak’ta facia boyutlarında ve hiç desteği olmayan iki savaştan sonra, neden hükümetlerimiz kazanamayacakları bir başka savaşa girme konusunda bu kadar istekli” diye soruyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG