Erişilebilirlik

IŞİD’in Çeçenistan Sorumlusu Tutuklandı


Türkiye’de IŞİD’e yönelik operasyonlar artıyor. İstanbul polisi, IŞİD’in Çeçenistan ve Dağıstan sorumluları arasında gösterdiği üç kişinin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Mahkeme, örgütün Çeçenistan sorumlusu olduğu iddia edilen Muhammed El Hac’ı tutukladı.

Emniyet, 10 Ekim’de meydana gelen Ankara bombalamalarından sonra Türkiye’deki IŞİD hücrelerine yönelik operasyonları hızlandırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri operasyonlarını özelikle İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Büyükçekmece ve Başakşehir’de yoğunlaştırdı.

Emniyet’e göre IŞİD’i Çeçenistan ve Dağıstan sorumluları yakalandı

Bu iki ilçede devam eden operasyonlarda IŞİD'in Çeçenistan ve Dağıstan sorumlularından oldukları öne sürülen üç kişinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarının IŞİD'in Çeçenistan sorumlularından biri olduğunu iddia ettiği Muhammed El Hac S. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Örgütün Dağıstan sorumluları arasından gösterilen ve ismi belirtilmeyen iki zanlının Emniyet'teki işlemleri devam ettiğinden henüz savcılığa sevk edilmedi.

Gözaltına alınanlar Kafkasya’dan IŞİD’e militan götürüyor

Emniyet kaynaklarına göre, Aslan T. ve Mahmut Ş. Adlı zanlılar IŞİD’e katılmak için Rusya'dan gelen çok sayıda kişiyi Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine götürüyordu.

Suriye ve Irak’a geçmek üzere Türkiye’ye geldiği tespit edilen diğer dokuz Dağıstanlı zanlının ise sınır dışı edilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, teknik ve fiziki takip ile izlenen Çeçenistan uyruklu Muhammet El Hac’ın gözaltına alındığı evde yapılan aramada altı lazer mesafe ölçer, üç dürbün ve 1 teleskop bulundu.

Erdoğan’a göre, Ankara katliamı ‘IŞİD, PKK, PYD ve El Muhaberat’ın kolektif terör saldırısı’

Emniyet, Ankara’daki bombalamayla ilgili henüz net bir sonuca ulaşmış değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Hak-İş olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Ankara katliamının kolektif bir terör eylemi olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Kalkıyorlar 'burayı IŞİD yaptı, bilmem kim yaptı'. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada IŞİD de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır” dedi.

Demirtaş: ‘IŞİD, İstanbul’da eğitim alıyor, polis HDP teşkilatlarını basıyor’

Halkların Demokratik Partisi ise Emniyet’in IŞİD’e karşı yaptığı operasyonları hala yetersiz buluyor. HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün İstanbul’da yaptığı konuşmada Türkiye’de dahil birçok örgütün IŞİD’i büyüttüğünü iddia etti.

Demirtaş, “IŞİD şu anda sadece Türkiye’nin değil, bütün bölgenin belası bir tehdide dönüştü, bütün dünyanın aslında. Bütün dünyanın belası ama aynı zamanda bir çok ülkenin desteklediği, büyüttüğü bir örgüt, Türkiye’de dahil, AKP iktidarı da dahil. İstanbul’da hücre evleri var, eğitim merkezleri var. İstanbul’da IŞİD’e Avrupa’dan gelenleri, Suriye’ye eleman olarak gönderen aktarma merkezleri var. Gelip burada evlerde kalıyorlar, eğitim de alıyorlar daha sonra Suriye’ye savaşçı olarak gidiyorlar. Peki polis nereyi basıyor? HDP ilçe teşkilatını. Kimi tutukluyor? HDP ilçe başkanını, belediye başkanını. Gece gündüz bunlarla uğraşıyor. Kim peki bu emri veren işte iktidar, siyasi iktidar. Bunlar halen bizi büyük bir tehdit olarak gördükleri için bir de IŞİD tecavüzcülerini, barbarlarını bizim üzerimize salıyorlar” dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG