Erişilebilirlik

IŞİD’in 4 Yaşındaki Celladı


Arşiv
Arşiv

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD, dört yaşındaki bir çocuğa adam öldürttü.

IŞİD terör örgütünün yeni videosunda, “İsa Dare” adındaki dört yaşındaki bir çocuk casusluk ile suçlanarak ölüme mahkum edilen üç kişinin infazını gerçekleştiriyor. IŞİD tarafından “İslam Devleti’nin başkenti” olarak ilan edilen Rakka’da kayda alındığına inanılan videoda, İsa Dare, saç bandı takmış olarak kamuflaj giysiler içinde ekranlara yansıyor. İsa Dare, “Burada kafirleri öldüreceğiz” diye bağırıyor ve tekbir getiriyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre videoda, elleri kelepçeli “üç casus” çölün ortasındaki bir otomobile konuyor ve sonra araç dört yaşındaki İsa Dare tarafından havaya uçuruluyor. Gazete, İsa Dare’nin, geçen Ocak ayında ve bir İngiliz’in infazını gösteren bir başka videoda görüldüğünü de yazdı. Son videoda, yüzü kapalı bir başka cihatçı militan İsa Dare’ye eşlik ediyor ve İngiltere Başbakanı David Cameron’u tehdit ediyor. Bu militan, “Duvarlarınız veya güçlendirlmiş kaleleriniz olmasa, bizler ile asla savaşamazsınız” diyor.

Diğer bazı İslamcı terör örgütleri, çocukları canlı bomba olarak savaşa sürmesiyle biliniyor. Hizbullah gibi diğer bazıları ise hayvanlara bomba yükleyerek “düşmanın bulunduğu yerleri hedef almasıyla” tanınıyor.

“Global İslam Devleti” yaratma fantazisine sahip olan IŞİD, tüm Müslümanlar’ı temsil ettiğine ve onlar adına hareket ettiğine inanıyor. Ancak, İranlılar gibi Şii mezhepten olan Müslümanlar kategorik olarak dışlanıyor. IŞİD’in “halife” olarak ilan ettiği lideri Ebubekir El-Bağdadi, kendisini “Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi” olarak gösteriyor.

IŞİD şeytana taptıkları iddiasıyla bütün Yezidiler’i öldürmeyi hedefliyor. IŞİD militanları yüzlerce Yezidi kadına tecavüz edip seks kölesi haline getirmişti. IŞİD, Yezidi kadın ve çocukların diri diri gömülmesine onay veriyor. IŞİD kendi İslam yorumunu ve anlayışını kabul etmeyenlerin öldürülmesi gerektiğini savunuyor.

IŞİD inanışına göre “cennete giden yol” şiddetten geçiyor. IŞİD gelecek beş yılda üç kıtaya (Asya, Avrupa ve Afrika) hakim olmayı hedefliyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG