Erişilebilirlik

IŞİD Militanları İmaj Değiştiriyor


Türkiye içinde köşeye sıkışan IŞİD’in, militanlarından imaj değişimine giderek küpe taklamalarını ve saçlarını uzatmalarını istediği belirtildi.

IŞİD’in yeni kıyafet yönetmeliğine ilişkin haberi “Cumhuriyet” gazetesi ve “Haberler” internet sitesi yayınladı. İki kaynak da haberini istihbarat raporlarına dayandırdı.

Buna göre, 100’ü aşkın kişinin öldüğü Ankara’daki canlı bomba eyleminden sonra başlatılan operasyonlar terör örgütü IŞİD’i köşeye sıkıştırdı. IŞİD, militanlarından, kendilerini kamufle etmelerini dış görünümlerini değiştirmelerini istedi. IŞİD, bu çerçevede, küpe takılmasını, saçların uzatılmasını, yabancı müzik dinlenmesini, seyahat, moda ve sinema içerikli dergiler ile dolaşılması yolunda talimat verdi. Şüphe uyandırmamak için, gerekirse gece kulüplerine ve eğlence yerlerine bile gidilebileceği kaydedildi. Talimatların, kendisini halife ilan eden IŞİD Lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin yakın çevresi tarafından verildiği de ifade edildi.

Yine çay ocağı

Bu arada, Adıyaman’da bir süre önce yaşandığı gibi Bingöl’de de IŞİD militanlarının bir çay ocağında buluştuğu ileri sürüldü. Habertürk, Taraf ve diğer bazı gazetelerde yer alan haberlere göre, Bingöl’de “Sakallılar Grubu” olarak tanınan kişiler kentin merkezindeki çay ocağında biraraya geliyor.

Diyarbakır’da iki kişinin öldürüldüğü baskından kaçan beş kişinin Bingöl’de olduğu haber verilirken, IŞİD’in Adıyaman’daki bir çay ocağını örgüte militan kazanma amacıyla kullandığı birkaç hafta önce ortaya çıkarılmıştı. Hem Bingöl hem de Adıyaman Türkiye’de IŞİD faaliyetlerinin yoğun olduğu belirtilen iller arasında yer alıyor. Adıyaman’daki IŞİD militanlarına ise “Dokumacılar Grubu” deniliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG