Erişilebilirlik

IŞİD Hücrelerine Yönelik Operasyonlar Sürüyor


Türkiye'nin 20 Temmuz'da Suruç'ta canlı bomba saldırısıyla saldırgan ile birlikte 32 gencin ölmesinden bugüne IŞİD ile ilişkisindeki gerilim yükseliyor. Ülke içerisinde IŞİD'e malzeme veya insan kaynağı sağlayan hücre yapılanmalarına karşı polis operasyonları sürüyor.

Gaziantep'de geçtiğimiz haftaki bir operasyon ise, IŞİD'in, Türkiye içerisinde çok ciddi şekilde yapılandığını ve silah-malzeme yığınağı yaptığını ortaya koydu.

Gaziantep'teki operasyonda, IŞİD ile bağlantılı 4 kişiye Suriye rotasında araçta yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, “IŞİD terör örgütüne katılmak üzere Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek isteyenler ile örgüte lojistik destek sağlayan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 12.08.2015 günü ilimiz merkezinde 1 Türk vatandaşı ile 3 yabancı uyruklu şahsın bulunduğu şüpheli bir araçta yapılan kontrolde çok sayıda bavul ve koli olduğu görülmüş" denildi.

Araçtaki malzemelere ilişkin ise, şu bilgiler verildi: "1 adet insansız hava aracı ve aparatları, 2 uzun namlulu silah üzerine monte edilebilen gece görüş dürbünü, 352 adet uzun namlulu Kalaşnikof (5.52) marka silaha ait şarjör, 2 adet silah üzerine monte edilebilen dürbün, 1 adet el dürbünü, 50 adet 45 mm çapında mermi, 18 adet haki renkli kamuflaj takımı, 7 adet haki renkli kamuflaj kaban, 5 adet haki renkli kamuflaj pantolon, 1 adet fotoğraf makinesi, 2 adet aksiyon kamera, 3 adet kamuflaj desenli hücum yeleği, 1 adet siyah renkli kütüklük, 2 adet kamuflaj desenli dizlik, 2 adet siyah ve kamuflaj renkli küçük el çantası, 1 adet 6 gözü bulunan teçhizat kemeri, 1 adet su matarası, 1 adet ilk yardım çantası, 3 adet bele takılan korseli şarjörlük, 1 adet siyah renkli çanta içerisinde silah bakım seti, 4 adet çiftli şarjörlük, 2 adet tekli şarjörlük, 6 çift değişik renk ve markalarda bot, 3 adet poligon atış kulaklığı, 6 adet askeri kamuflaj desenli sweatshirt, 1 adet çift sarı renkli tankçı eldiveni."

Bu arada Suruç'ta Kobani'ye yardım amacıyla bulunan 31 gencin öldürüldüğü saldırı sonrasında tedavi altındakilerden de Mert Cömert de hayatını kaybetti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG