Erişilebilirlik

IŞİD Hücrelerine Operasyon Genişliyor


Türkiye’de IŞİD’e yönelik operasyonlar hızlanarak sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, internet sitesinden yaptığı açıklamada Kilis Elbeyli’den yasadışı yollardan Suriye’ye geçme hazırlığı yapan 17 IŞİD militanını yakaladığını bildirdi.

Antalya, Kocaeli, Konya ve İstanbul’da IŞİD operasyonu

Polis de Diyarbakır’dan sonra Konya, Kocaeli, Antalya ve İstanbul’da IŞİD militanı olduğu iddia edilen kişilere operasyon yaptı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin sabah saatlerinde merkez ve Çumra ilçesinde 33 eve düzenledikleri baskında biri kadın 30 zanlıyı gözaltına alındı.

Emniyet’in IŞİD operasyonunun ikinci ayağı Kocaeli oldu. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, IŞİD'e militan sağlandığı ihbarıyla il genelinde yaptıkları operasyonda yaklaşık 20 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şafak operasyonlarının üçüncüsü İstanbul’da gerçekleştirildi. Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde polisin daha önce tespit ettiği 27 ev ve işyerine yapılan baskınlarda yedisi çocuk 21 kişi yakalanarak Emniyet’e götürüldü. Gözaltına alınanların sorgusu sürüyor.

Antalya operasyonuyla ilgili bilgiler de öğle saatlerinde netleşti. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekiplerin Muratpaşa ilçesinde iki adrese yaptığı baskında 3 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Yakalanan Rus çift ve bir Türk vatandaşının IŞİD’le irtibatlı olduğu iddia edildi.

Selefi hesaplara göre, operasyonların nedeni Obama’nın Türkiye ziyareti

Selefiler'e yakın sosyal medya hesapları bu operasyonları ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyareti öncesi göz boyama çabası olarak değerlendirirken bazı Twitter kullanıcıları ise IŞİD’le bağlantılı olmak suçlamasıyla gözaltına alınan zanlıların daha önce de El Kaide operasyonundan gözaltına alındıklarını iddia ediyor.

Kılıçdaroğlu: IŞİD içinde 70 ilden 1050 Türk vatandaşı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada Emniyet’in IŞİD’e yönelik operasyonlarının iktidar tarafından engellendiğini çok iyi bildiğini söyledi. Ana muhalefet lideri, ‘‘şu anda Suriye'de IŞİD'e katılan 1050 Türk vatandaşı var. 70 ilden katılım olmuş. 70 ilde terör örgütünün taban oluşturması çok tehlikeli bir durum. En son Ankara eylemiyle bu tablo yüreklerimizi yaktı, bunun üzerine gidilmesi lazım. Burada Diyanet İşleri Başkanlığı'na büyük görev düşüyor. Camileri, türbeleri bombalayanların Müslüman olamayacağını anlatmaları lazım’’ dedi.

Haşimi: Türkiye’den IŞİD’e katılımı abartmak bu ülkeye kötülük

CHP liderine yanıt ilginç bir yerden geldi. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, IŞİD meselesinin içerideki siyasi kaygılara alet edilmemesi gereken bir milli güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü, ‘‘IŞİD'e 100'den fazla ülkeden katılım var. Buna rağmen Türkiye'den IŞİD'e katılımı abartıp yanlış verilerde ısrar etmek bu ülkeye kötülüktür. DAEŞ, içerdeki siyasi kaygılara ve tartışmalara alet edilmemesi gereken bir milli güvenlik sorunudur. Katılımın en fazla olduğu ülkeler listesinde Türkiye ilk 10 içinde bile değil. Suriye'ye komşu ve 911 km sınırı olduğu halde durum bu’’ dedi.

Davutoğlu: Bende IŞİD’i destekleyecek yüz var mı?

Geçtiğimiz günlerde IŞİD’e ‘nankör’ dediği için eleştirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu da yine Pazartesi günü katıldığı bir televizyon programında öğrencilerden gelen bir soru üzerine, ‘‘Şimdi bana bakın, bende IŞİD’i destekleyecek yüz var mı? Bizim temsil ettiğimiz İslam IŞİD’in tam karşıtı. IŞİD’i yok edecek İslam odur’’ yorumunda bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG