Erişilebilirlik

IŞİD’e Karşı 27 Hava Saldırısı


An explosion from an air-strike is seen in the Syrian town of Kobani from the town of Suruc, Turkey, Oct. 29, 2014.
An explosion from an air-strike is seen in the Syrian town of Kobani from the town of Suruc, Turkey, Oct. 29, 2014.

ABD liderliğindeki koalisyon, Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine karşı başlattığı hava saldırılarına 27 sorti ile devam etti

Amerikalı askeri yetkililer, yapılan hava saldırılarının Kobani şehrinin içi ve çevresindeki IŞİD mevzileri ve binalarını hedef aldığını söyledi. Buna ek olarak, Dayr az Zawr yakınındaki bir petrol rafinerisinin de yapılan saldırıların hedeflerinden biri olduğu açıklandı.

Irak'ta da, koalisyon güçleri Beyci, Taci Al Kaim, Ramadi, Tel Afar, El Asad, Sincar ve Musul’u hedef alan 16 hava saldırısıyla, IŞİD mevzilerini ve karargâhlarını bombaladı. Yetkililer, bombalamada bir topçu bataryası, roketatar ve IŞİD’in kullandığı birçok askeri aracın tahrip edildiğini bildirdi.

Associated Press’in verdiği bir habere göre, Bağdat'ın 130 kilometre kuzeyindeki Abasiyat şehrinde bir intihar saldırganının bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı sonucu 12 Şii milis ve Irak askerinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, patlamanın Irak güvenlik güçleri ve IŞİD militanları arasında bir çatışmaya da yol açtığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG