Erişilebilirlik

IŞİD’den Türkiye’ye Tehdit


Türkiye’nin IŞİD yanlısı yayın yapan üç internet sitesini kapatmasının ardından bu sitelerden darulhilafe.com, baskı ve engellemeler devam ederse buna karşılık verileceğini yazdı. IŞİD’in Türkçe yayın organı Konstantiniyye ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı putperestlikle (tağut) suçluyor.

Türkiye’de güvenlik güçleri Suruç’taki saldırıda en güçlü şüpheli olarak IŞİD’i görüyor. Bunda Türkiye’nin son dönemde IŞİD’e karşı önlemlerin etkili olduğu sanılıyor. 8 Temmuz’da Başkan Barack Obama’nın Özel Temsilcisi John Allen’ın Türkiye ziyaretinde İncirlik Üssü’nün IŞİD’e karşı kullanımına izin verilmesinin ardından 10 Temmuz’da Türkiye’nin birçok kentinde IŞİD militan ve sempatizanlarına yönelik operasyon geldi.

IŞİD yanlısı üç internet sitesi kapatıldı

Ancak Türkiye’nin IŞİD’e yönelik tavrı bunlarla sınırlı kalmadı. 14 Temmuz ve 17 Temmuz tarihlerinde IŞİD yanlısı yayın yapan üç internet sitesi enfalmedya.com, takvahaber.net ve darulhilafe.com internet siteleri Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından kapatıldı. TİB, Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin 13 Temmuz 2015 tarihli kapatma kararını uyguladı.

Karara tepki gösteren darulhilafe.com internet sitesi, tağut (put, şeytan) olarak tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni Müslümanlar'a düşmanlık yapmakla suçladı.

Darulhilafe.com: ‘Baskılar sürerse Türkiye’ye farklı sayfa açarız’

Yazıda, “Son zamanlarda Türkiye devletinin Müslümanlar’a yönelttiği baskılar açıkça hissedilir olmuştur. Gerek muhacir kardeşlerimizin yakalanması, gerekse Türkiye vatandaşı olan Müslümanlar'ın tutuklanması ve son olarak basın özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışan Türkiye devleti muvahhid Müslümanlar’a düşmanlığını izhar etmiştir” dendi.

Yazıda Türkiye açık bir dille tehdit de edildi:

“Şu ana kadar Türkiye’ye hiçbir saldırı yapmayan ve hiçbir şekilde zarar vermeyen Müslümanlar’ın özgürlükleri kısıtlanmaya ve bu konudaki engellemeleri devam edip artarsa Müslümanlar’ın da buna karşılık verebileceğini unutmasınlar. Bu baskı ve engellemeler devam ederse Türkiye devletiyle farklı bir sayfa açacağımızı duyururuz.”

IŞİD’in Türkçe dergisinden Erdoğan’a putperestlik ithamı

Darulhilafe.com adlı site, El Hayat Medyası tarafından çıkarılan IŞİD’in ilk Türkçe dergisi Konstantiniyye’nin ikinci sayısını yayınladı. “Erdoğan’ın Kürt Devleti” başlıklı yazıda -sosyal medyada IŞİD’e destek vermekle eleştirilen-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tağut (putperest) olarak tanımlanıyor.

Yazıda, “Tağut Erdoğan mücahit ilan edilirken Türkiye Cumhuriyeti de İslam devleti haline geldi halkın gözünde. Dinen asimile edilen bu halkın bu anlamda bu devletten çok da bir beklentisi kalmadı bu saatten sonra. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler anlayacağınız. Dinini ve gerçek maksadını unutmuş, tam da rejimin istediği bir Müslüman tip meydana gelmişti. Şekil itibariyle İslam dinine de uymayan bir başörtüsü için yıllarca meydanlarda din mücadelesi verdiklerini zan ettiler. Kandırıldılar, asimile edildiler, asıl maksatlarından uzaklaştırılıp sistemin istediği bir tip haline geldiler” deniyor.

Erdoğan dergide ayrıca IŞİD’e karşı Sahavat koalisyonu olarak adlandırılan Ceyş el-Hurr, el-Cebhe eş-Şamiyye, Feylek eş-Şam, Ceyş el-İslam”, Cebhe el-Colani ve Ahrar Eş-Şam gibi örgütleri desteklemekle itham ediliyor.

IŞİD dergisi Konstantiniyye: ‘PKK ve İsrail’in hedefi aynı’

PKK’nın başta ABD olmak üzere birçok devletin danışmanlığına sahip olduğunu ve “Türkiye’nin sandığı gibi bir basit örgüt” olmadığını iddia eden dergi, “Erdoğan'ın bilerek veya bilmeyerek, direkt veya dolaylı olarak her gün bu ateist örgütü besleyip büyüttüğü” görüşünü savunuyor.

Konstantiniyye, PKK ve İsrail’in işbirliği yaptığını da iddia ediyor:

“Erdoğan hala da, Türkiye devletinin düşmanı olduğu ve onunla yıllarca savaştığı halde, içerden ve dışarıdan bunları destekleyip büyütmeye devam ediyor. Asıl hedefleri sadece Türkiye’nin bir bölümü olmayan bu ateist örgüt, aynı zamanda Suriye, Irak ve İran’ında içinde olduğu büyük bir Kürdistan devleti kurmanın hayalindeler. Aslında bu devletin hayalini kurduğu toprakla İsrail’in hedeflediği arzı mevuud topraklarıdır.”

IŞİD’in dergisinde Kürtler’le ilgili tek yazı bu da değil. “İslam Devleti Kürtlerle Neden Savaşmaktadır” adlı yazıda yine tağut olarak gösterilen PKK-PYD çizgisi ırkçılıkla suçlanıyor. IŞİD militanı bir Kürt tarafından kaleme alındığı iddia edilen yazıda binlerce Kürt’ün IŞİD saflarında savaştığı belirtilirken diğer Kürtler de şeriata ve IŞİD saflarına çağrılıyor.

Konstantiniyye: ‘IŞİD’in asıl hedefi İstanbul ve Roma’nın fethi’

Türkiye Cumhuriyeti gibi PKK’nın halka zulüm ettiğini iddia eden Konstantiniyye dergisi, Yezidiler’e uyguladığı şiddeti kabul ederken bunu eleştirenleri dine aykırı davranmakla suçluyor.

“İslam Devleti’nin, şeytana tapan Yezidiler’le savaşını bile Kürt katliamı ve Kürtler'e yapılan bir savaş olarak niteleyip tebaalarını bu anlamda kışkırtmayı da becerdiler. Halbuki İslam Devleti’nin cihad safında Yezidiler'den iman edip yer alan erkek mücahitleri ve esir alınıp daha sonra iman edip İslam devleti mücahidleriyle evlenen yüzlerce Yezidi kadını vardır. Artık herkesin şunu iyi bilmesini istiyoruz ki; İslam devletinin savaşı, ırk savaşı değil akide savaşıdır.”

60 sayfalık dergide Müslümanlar defalarca IŞİD’in hükmettiği topraklara çağrılırken Ramadi ve Humus’un fethinin tamamlandığı iddia ediliyor. Örgütün en büyük hedefi olarak Roma ve İstanbul’un fethi gösteriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG