Erişilebilirlik

IŞİD’den Sosyal Medyaya Olağanüstü Rağbet


Brookings Enstitüsü, IŞİD destekçilerinin 2014 yılı sonlarında en az 46 bin Twitter hesabı kullandığını açıkladı. Araştırma, IŞİD destekçilerinin genellikle örgütün aktif olduğu Suriye ve Irak’tan çıktığını bildiriyor

Merkezi Washington'daki araştırma kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, IŞİD destekçilerinin 2014 yılı sonlarında en az 46 bin Twitter hesabı kullandığını açıkladı.

Araştırma, IŞİD destekçilerinin genellikle örgütün aktif olduğu Suriye ve Irak’tan çıktığını bildiriyor.

Rapor, Twitter hesaplarının Eylül ayından Aralık ayına kadarki zamanda açıldığını ve tüm hesapların aynı zamanda aktif olmadığını gösteriyor.

Rapor, IŞİD’in 500 ila 2 bin arasında “hiperaktif Twitter üyesi” bulunduğunu ve bu kişilerin sosyal medyayı aşırı yoğun biçimde kullandığına dikkati çekti.

68 sayfalık rapor, sosyal medya şirketleri ve Amerikan hükümetinin birlikte çalışarak, sosyal medya üzerinden yürütülen aşırılıkla “doğru yöntemlerle mücadele edilmesi” gerektiğini savunuyor.

Hesap kapatma yönteminin işe yaramadığına karşı çıkanlara karşı Brookings Enstitüsü yöntemin işe yaradığını savunuyor, bu şekilde IŞİD’in sosyal medyadaki erişim gücü ve faaliyetlerinin kısıtlanabildiğinin altını çiziyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG