Erişilebilirlik

IŞİD Boko Haram’ı Kabul Etti


IŞİD sözcüsü tarafından sesli bir kayıtla yapılan açıklamada Nijerya’daki İslamcı terörist örgüt Boko Haram’ın bağlılık yeminini kabul ettiklerini söyledi. Boko Haram lideri geçen hafta IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’ye itaat edeceklerini söylemiş ve bağlılık yemini etmişti

Irak ve Suriye’nin büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan IŞİD, Nijerya’daki İslamcı terörist örgüt Boko Haram’ın bağlılık sözünü kabul etti.

Sesli bir kayıtla açıklama yapan IŞİD sözcüsü, ilan ettikleri halifeliğin Batı Afrika’ya kadar uzanmış olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Boko Haram lideri Ebubekir Şekau da geçen hafta bir video kaydıyla yaptığı açıklamada, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’ye itaat edeceklerini söylemişti.

Bu iki terörist grubun faaliyetlerini nasıl eşgüdümlü hale getirecekleri hala bilinmiyor.

Tüm dünyada birçok terörist örgüt, IŞİD’le, sembolik de olsa, bağlılık yemini etmişti.

Hafta başında Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Boko Haram militanlarının, Ortadoğu’da, IŞİD’in kamplarında eğitim gördüklerini açıklamıştı. Konathan, bu kamplarda eğitim alan bazı militanların Nijerya’ya geri döndüklerini de kaydetmişti. Nijerya lideri, bu kampların hangi Ortadoğu ülkelerinde olduğunu ise açıklamadı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG