Erişilebilirlik

IŞİD Beyci Rafinerisine Saldırdı


Irak’ın en büyük rafinerisi olan Beyci'ye saldıran ve bariyerleri aşarak tesise giren IŞİD militanları hava saldırılarıyla desteklenen güvenlik güçleri tarafından püskürtüldü

IŞİD militanları, Irak’ın en büyük petrol rafinerilerinden biri olan Beyci tesisine saldırdı. Güvenlik güçleri bariyerleri aşan IŞİD militanlarını püskürttü. Güvenlik birimlerine havadan destek verildiği de görüldü.

Reuter Haber Aajnsı'na göre, Beyci rafinerisi, IŞİD militanlarının geçen yaz aylarında Irak’ın büyük bölümünü ele geçirmesinden bu yana, yaklaşık beş aydır kuşatma altındaydı. Güvenlik birimleri militanları yakındaki Beyci kasabasından Kasım ayında çıkarmıştı.

Güvenlik kuvvetleri daha sonra aşamalı olarak çekilmiş ve rafineriye giden tek bir hattı açık tutmuştu. Ancak militanlar, bu hattı Pazar günü ele geçirip, tesisleri yeniden kuşatma altına aldı ve üç depoyu ateşe verdi.

Selahaddin vilayetinin yetkililerinden Hazal Hammad, rafineriyi hedef alan son saldırının bugüne kadarki en şiddetli saldırı olduğunu söyledi.

Hammad durumun kontrol altına alındığını ancak yine de rafinerinin güvenlik bariyerlerinin dışından da vurulabileceğini kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG